fredag 31 augusti 2012

Kreta calling

Hej hopp!

Vi har det fortfarande himla bra här. Vädret är helt perfekt - soligt men med en härlig bris som ger helt lagom temperatur. Våra dagar har börjat anta ett mönster: Agnes vaknar med orden BADA, vi går ner och vräker i oss av underbar frukost varifrån Agnes ser poolen från bordet och vill BADA. Därefter förflyttar vi oss till stranden under orden "BADA BADA BADA" och där njuter vi av att läsa (jag råkade plöja två böcker på  fyra dagar, hehe - Hungerspelen blev ju bara bättre och bättre!), BADA, leka i sanden och springa och dansa i vattenbrynet :-) Lunch intas på någon av alla restauranger och den följs sedan av en timmes avkoppling medan baddjuret sover, de senaste dagarna har då lite kortspel och iskalla mojitos avnjutits för dessa föräldrar (är det semester så är det OK att dricka en sådan kl 13 på dagen, hihi) och sen blir det kanske en glass och vidare ner på stranden igen! På kvällarna slocknar Agnes som en stock i vagnen när vi är påväg ut och sover sedan resten av kvällen medan vi strosar i Gamla stan, tittar på otrolig utsikt äter middag, shoppar lite eller dricker någon drink.

Första ute-kvällen:

 
Första kvällen i Gamla stan kunde vår lilla stjärna hålla sig vaken ända till middagen. I väntan på maten (en väldigt lång sådan) fick hon låna lite klossar och en leksakskundkorg - denna korg spatserade hon runt med och var himla kaxig på gatorna ... långt iväg vågar hon sig, tills någon vänlig grek eller annan turrist börjar prata med henne för då slår hon händerna för ögonen och "gömmer sig" (något som händer ett tiotal gånger per dag eftersom alla är väldigt barnkära här) ;-)

Andra heldagen:
Alla dagar utom den första (+ halvdagen då vi kom fram) har som sagt varit blåsiga. Skönt för temperaturen men inte så barnbadvänligt då det även varit röd flagg sedan dess. Ska det "helkroppsbadas" för lillan blir det antingen snabba dopp i havet eller poolen som gäller. Tilläggas bör dock att det är väldigt "pappavänligt" med röd flagg och stoooora vågor, haha! 
En tröttis som sov i vagnen 
Och en nöjd mamma som väntar på lunch.
Denna dag var dagen med de allra största vågorna och de vräkte långt upp på stranden. Paret som bor bredvid oss är pensionärer som varit här hur många gånger som helst och de sa att det aldrig brukar vara så stora som nu.
Liten krigare tar igen sig efter en massa bus.
 
Mmmm, grekiska salladen till förrätt är ju såååå god!

Denna fina butik låg alldeles bredvid restaurangen, där ska vi köpa lite grejer till Agnes kök! Och kanske till vårt stora med ;-)

En bild säger mer än tusen ord ;-)

måndag 27 augusti 2012

Vi har det bra!

Hej från ett underbart soligt och varmt Rethymnon. Alltså ÅH, jag har aldrig njutit så mycket av en semester tror jag. Att göra vad man vill och känner för. Bada, sola, läsa, äta och dricka gott, sova ut och umgås med de bästa man vet. Har hållt igång med högt tempo så himla länge nu vår lilla familj så detta är guld värt, bra språngbräda inför den kommande hösten. Och ingen sol-hets känner jag heller, vilket jag alltid brukar göra när jag är utomlands (sjukt men sant;P), den hetsen försvann huxflux när jag fick Agnes av någon anledning, och det gör det ju ännu härligare!

Och vår älskade dotter sen, vilken krigare! Resan börjar med att vi åker bil i 4 timmar, och det gick lika bra som vanligt. Checkar sedan in på ett hotell vid Arlanda och ställer väckaren på kl 3:30. Oroade oss för en arg och trött dotter men hon hoppar upp ur sängen och är lika glad som vanligt och tycker det är jättekul att "inga" (springa) kl 4 på morgonen ute i mörkret. Att sedan få "acka" (macka) på bussen är ju bara höjden av lycka. Lite irriterad blir man när man måste sitta fastspänd i pappas knä även fast planet står still/rullar sakta sakta... men såfort motorerna går igång ordentligt är det inte mycket annat att göra än att somna. Sover dryga timmen och kollar sen på film/dricker smoothie/läser bok..... och blir aningens less lagom till att vi landar efter 4 timmar. Då vi fått vårt bagage och A fått springa av sig lite sätter vi oss på en gassande buss. När vi får höra att det är 1,5 timme till vårt hotell och A börjar vara både hungrig och trött blir vi lite småstressade, vilket  visar sig vara helt i onödan då Agnes somnar såfort bussen börjar rulla och sover ända fram till hotellet. ÄLSKADE UNGE, DU ÄR BÄST!
Vårt hotell - Aquila Porto Rethymno ligger vid stranden och är hur fint som helst. Hög standard för att vara utomlands tycker vi. Jättegod mad (heeeelt fantastisk frukostbuffé - längtar redan tills imorgonbitti), trevlig personal och fräscha rum och övriga uppehållsplatser.
Igår åt vi lunchbuffé på hotellet när vi kom fram, Agnes höll på att bli gaaaaalen av att se poolen från bordet men inte få bada. Efter att ha kastat i oss maten så skyndade vi oss ner på stranden. LYCKA! Men vågorna är lite läskiga tycker Agnes.

Efter en lång resa och en eftermiddag på stranden (och ett dopp i poolen) kan jag meddela att A somnade som en stock utan middag kl 18:00. Jag och Emil tog roomservice och åt pasta bolognese ute på balkongen medan vi spelade kort innan vi också kastade in handduken och gick och la oss rätt så tidigt. Skönt! Och pigg var man imorse när det var uppstigning efter 11 timmars sömn (för mig och Emil - 13?! för A).


Morgonpigga busar
Min hunk ;-)
Agnes fick nektariner som var sååå söta och goda för att sitta still i skuggan en stund!
Och den fick två tummar upp!
Stranden är hur lång som helst och i vattnet är det 26 grader - ljuvigt!
Agnes fick lite badleksaker idag och här ser ni favoriten! Denna räserbil ÄLSKAR hon och vill helst vara i hela tiden. I den flyter hon runt och spanar och guppar på vågorna. Hon höll på att somna i den när vi varit ute ett bra tag idag, haha! (Den bistra uppsynen är koncentration kan jag meddela! hehe)
Pappa hjälper till att hålla kursen!
Och snor pussar titt som tätt (=ARG dotter). "Nej nej nej".
Efter en dag på beachen laddas krafterna upp igen med film på ett svalt hotellrum.
Hej pappa!

Nu ska vi göra oss redo för kvällen. Ska gå in till Gamla stan och äta middag på något mysigt ställe. Trevlig kväll!

söndag 26 augusti 2012

Nu drar vi!


Nu går flyget! Om internet fungerar som utlovat så hörs vi på varmare breddgrader. Håll tummarna att vi inte krashar.

lördag 25 augusti 2012

Mot utlandet!

Hej! Idag är en bra dag. Var ju som ni vet så glad över min förlängning på jobbet som jag fick veta om för ett par veckor sedan, men det var också SÅ tråkigt att behöva ställa in höstens Turkietresa som vi sett fram emot så mycket och köpt grejer inför osv. Gissa då lyckan när nya schemat kommer och jag inser att jag har en veckas glapp mellan sommarvicket och höstvicket! VI MÅSTE BOKA EN RESA var första tanken som slog oss. Nästa var att denna lediga vecka krockade med Agnes inskolning på dagis - men efter ett samtal till  en av pedagogerna var det fort ordnat. #Oansvarigaföräldrarsomdrarpåensistaminuteniställetförattskolainsindotterpådagis. Så, vi gjorde slag i saken och bokade en resa till värmen, Kreta närmare bestämt. Vår förra resa till denna destination blev väl inte riktigt som vi planerat vädermässigt, men vi hoppas på bättre lycka denna gång. Imorgon kl 6 går planet så ikväll checkar vi in på ett hotell vid Arlanda. Ha det bra!

Agnes första, och hittills enda, utlandsresa gick inte längre än till Köpenhamn. Hihi :) Nu blir det lite längre!

torsdag 23 augusti 2012

Norra berget

Hej! Oj vad fort tiden går. Händer grejer gör det hela tiden och bloggen hinner aldrig uppdateras. Igår var jag ledig så vi upptäckte Norra berget efter att ha ägnat förmiddagen till städning av hemmet. Så mysigt ställe alldeles vid skogen. Lekpark, djur, gårdsbutik och världens mysigaste fik med rutiga dukar och äppelträd. Agnes såg fåren och ska helt resolut "BÄ" innan det blev fika i lite kyligt solsken (hej höst typ). Igårkväll hade jag och A lite tjejkväll tillsammans med moster Sara, Emelie och Carro. Kul med sällskap medan herrn i familjen var på hockey. Sara sov här så vi tog en favorit i repris och åkte upp till NB idag igen och det lektes och lektes på lekparken. Agnes fick en liten kompis i 3-åriga Theo och tjöt av skratt åt alla bus han gjorde. Min älskade unge, tror hon är så redo för dagis nu! Näe, nu ska jag slå igen mina blå. Lika trött som vanligt efter en stressig kväll med en överbelagd avdelning (puh!), imorgonbitti kör vi igen! God natt

torsdag 16 augusti 2012

It´s a big day coming

 

Nästa måndag börjar A inskolas på förskolan och idag var vi där och hälsade på. Gissa om jag började lipa när jag såg denna låda märkt med hennes namn? Tänk, vår lilla tjej kommer ha sin egen vardag och sitt eget liv där. Utan mamma och pappa. Agnes tyckte det var helfestligt med alla roliga grejer och de 2 (av 3) pedagoger vi träffade var också jättetrevliga. Allt kändes bra tills en av dem kläckte ur sig något i stil med att de ska prova hur det går nu med så många nya små barn. Förra året hade de mest haft 4-åringar som nu har slutat, och ersatts av 1-åringar. Är ju rätt stor skillnad på en bunt 4-åringar jämfört med de som bara är ett. Och ändå är de lika många i personalstyrkan i år. Åh, kändes inte alls nå kul... Hon sa att de ska prova och se hur det går och annars får kommunen sätta in någon till personal. Undra då vad de väntar på, att något ska hända?! Usch, nu kommer man vara orolig för det också.

Annars så har det varit en stressig kväll på jobbet, som vanligt ;-) Allt som kan strula, det har strulat. Ska bli väldigt skönt att gå och lägga sig nu och sova mina timmar innan det är upp igen imorgonbitti. Jag har även dragit på mig ett nytt pysselberoende. Håller på att göra ett överkast till Agnes framtida säng, det blir superfint men kommer nog inte vara klart förrän till jul.... och det om jag jobbar ihärdigt vill säga ;-) Men ikväll har jag pysselförbud, för annars sitter jag väl hela natten med det.

Sov så gott hörrni! Och icke att förglömma: imorn är det FREDAG! Wiiiiie. En riktig kalashelg har vi framför oss, idag fyller min coolaste syrra (ja, Sara - Julia slår dig faktiskt i coolhet, höhö) 13 år, GRATTIS!, och ska ha kalas på lördag, och på söndag är det kalasdags för A´s kusin Mathilda som blir 3 år. Och mellan varven ska vi pyssla med lite make overs på möbler till vårt kök. 

Hej hopp!




onsdag 15 augusti 2012

Välkommen in till Agnes...

Idag häftmassade jag fast AGNES-bokstäverna som hon fick i inflyttningspresent av gull-Hanna sist vi sågs. När det var gjort tänkte jag att nu jäklar måste jag få "tummen ur" och fota A´s rum - färdigt eller inte. Så, here we go! (Och aoch vad svårt det är att fota inredning, speciellt med ett fast 35 mm objektiv. Ni får hålla till godo....:-)

Nu råder det ingen tvekan vems rum man entrar från hallen ;-)
Välkommen in!
Lite rörig helhetsbild med små instickande saker här och var. Barbapappamage, nyckelpigsansikte, aprumpa och ett elempentskydd som inte kommit på plats riktigt än.
Hjärtljusslingan ger så fint ljus i sänghimlen och när man tänder den när det är läggdags brukar A säga "Ooooooij"!
Tyget har vi hängt upp för att täcka dörren där bakom, tyckte att tre dörrar var lite för mycket till As rum så vi har helt enkelt stängt för en som vi inte tycker behövs. Ville även ha en mysfåtölj att läsa god natt-sagor i, har inte hittat THE ONE än men lyckligtvis för oss så får vi förvara Saras fåtölj som inte får plats i hennes etta, så den funkar finfint så länge! 
Agnes söta lilla kökssoffa som vi hittade på blocket och har målat vit. Det ska så småning om (när klätterapan i vår dotter lagt sig lite) få sällskap av ett litet bord och små stolar. Lapptäcket har syster Julia gjort. Det har hon sytt till Agnes av bland annat mina bebiskläder + lite nya tyger. Så fint!
 
Små kissar i fönstret som A fått av moster, och på bild nr 2 en närbild av av en lampskärm som momme hittade på loppis.
Åt andra hållet har vi ingången till hallen (där vi "kom ifrån") och dörren till vänster går till vårt sovrum. Lite förvaring av leksaker och böcker har det blivit där. Och Agnes favvo - Stereon. Har ett perfekt dansgolv där framför som vi brukar dansa oss helt svettiga på :-D
Också mitt andra kärleksbarn, KÖKET. Som jag slitit med för att få rosa. Blev jättegulligt. Och bredvid det står Agnes födelsedagspresent. Polisbilen! 
 
Till höger om köket hänger ryggsäcken som Agnes fick av sin morfar&Ella i julklapp och väntar. Den väntar på dagisstarten som närmar sig med stormsteg, bara 1,5 vecka kvar nu. Och imorgon ska vi nog gå dit och hälsa på. Spännande! 
I köket har lite leksaksredskap från IKEA tagit plats, liksom några fina burkar som jag köpte på Gotland när vi var där. Ekar lite tomt än men blir roligare att fylla det när hon förstår mer.
Och sist men inte minst en close up på världens finaste lilla dockvagn, som jag hade när jag var liten. Och min nalle som jag avgudade. Fantastifullt nog hette den Brumma ;-)

Det var Agnes rum. Hoppas på att vi ska komma lika långt med vardagsrummet inom en snar framtid.... Men det går framåt där också, fast inte fullt lika fort. Kostar lite mer grejerna som ska dit in :-/