fredag 9 oktober 2015

Lägesrapport

Hej i höstrusket!


Här hemma har vi just börjat med renovering igen, denna gång står köket/hela övervåningen på tur och just nu står vi utan golv och hall och med kablar hängande fritt efter en väggrivning. Lagom till detta passade det ju fint att man blev sjuk också....😖 Jaja, förhoppningsvis snabbt övergående.

Och annars flyter numera en ny typ av vardag på här. Jag har börjat jobba 80% och har numera två förskoletjejer 4 dagar i veckan. I början var det väldigt jobbigt med Gretis, hon (och jag med för den delen) var helt förstörd när man lämnade henne men hon åt och sov bra där, även om hon enligt personalen inte verkade helt tillfreds. Hon blev även ännu mer mammig på hemmaplan i samma veva. Efter vårt vardagsbreak med Italien-resan vände dock det hela och allt gick mycket bättre. Inte en tår vid lämningar och mycket mer framåt även på hemmaplan. Plötsligt har hon börjat gå fram till folk, "kör" med dem och är inte alls blyg längre. Oftast går hon fram till folk, tar dem i handen och tar med dem dit hon vill. Häromdagen på öppna förskolan satte hon sig resolut i en helt okänd pappas knä 😅 (hehe vet inte om det bara är positivt men skönt att hon inte är liiiika blyg längre... Integriteten kommer nog så småningom igen, haha!)

Språket går sakta men säkert framåt. Mamma, pappa, apa, äpple, täcke, tacktack, nån form av Agnes (svårt att säga), macka är några ord hon säger. Förstår gör hon dock massor och har börjat lyssna på ett helt nytt sätt på slutet. Blir t ex väääldigt sur och plutar på ett typiskt Greta-vis när man säger NEJ till henne. (Såå svårt att hålla sig för skratt  vissa ggr, haha).

Nätterna har varit ganska bra ett tag, efter resan i slutet på augusti slutade vi med nattmat, hon får välling vid läggning men inte mer och det har gått helt okej men nu senaste veckorna har hon återigen sovit såå  kasst och vaknat massa ggr per natt..😴 

Hon är en väldigt kul liten tjej som spexar och har sig samtidigt som hon är väldigt bestämd och tycker sig ha rätten att bestämma över folk ofta. Gör folk "fel" enligt Greta sätter hon upp handen och ropar argt "POPP" (stopp)... Hon är helt annorlunda än Agnes på den punkten, för hon skulle aldrig låta någon sätta sig på henne.. Agnes har mer velat vara folk till lags och undvikit konflikter även om det inneburit att hon fått vika sig.

Agnes är en stortjej nu. Har börjat på ridskola och får gå till skogen med storbarnsgruppen på förskolan.. Vår pysseltjej som vidgar sina vyer allt mer, börjat göra lite "hyss" men skäms så hon sjunker genom golvet när hon får en tillsägelse (speciellt om det kommer från någon annan än mig eller då någon annan hör...) Fortfarande väldigt bestämd när det kommer till kläder och det är typ omöjligt att köpa något plagg till Agnes utan att hon är med. 

Nej lika och olika på samma gång är våra tjejer och det är så kul att få följa dem genom livet <3





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar