fredag 31 augusti 2012

Kreta calling

Hej hopp!

Vi har det fortfarande himla bra här. Vädret är helt perfekt - soligt men med en härlig bris som ger helt lagom temperatur. Våra dagar har börjat anta ett mönster: Agnes vaknar med orden BADA, vi går ner och vräker i oss av underbar frukost varifrån Agnes ser poolen från bordet och vill BADA. Därefter förflyttar vi oss till stranden under orden "BADA BADA BADA" och där njuter vi av att läsa (jag råkade plöja två böcker på  fyra dagar, hehe - Hungerspelen blev ju bara bättre och bättre!), BADA, leka i sanden och springa och dansa i vattenbrynet :-) Lunch intas på någon av alla restauranger och den följs sedan av en timmes avkoppling medan baddjuret sover, de senaste dagarna har då lite kortspel och iskalla mojitos avnjutits för dessa föräldrar (är det semester så är det OK att dricka en sådan kl 13 på dagen, hihi) och sen blir det kanske en glass och vidare ner på stranden igen! På kvällarna slocknar Agnes som en stock i vagnen när vi är påväg ut och sover sedan resten av kvällen medan vi strosar i Gamla stan, tittar på otrolig utsikt äter middag, shoppar lite eller dricker någon drink.

Första ute-kvällen:

 
Första kvällen i Gamla stan kunde vår lilla stjärna hålla sig vaken ända till middagen. I väntan på maten (en väldigt lång sådan) fick hon låna lite klossar och en leksakskundkorg - denna korg spatserade hon runt med och var himla kaxig på gatorna ... långt iväg vågar hon sig, tills någon vänlig grek eller annan turrist börjar prata med henne för då slår hon händerna för ögonen och "gömmer sig" (något som händer ett tiotal gånger per dag eftersom alla är väldigt barnkära här) ;-)

Andra heldagen:
Alla dagar utom den första (+ halvdagen då vi kom fram) har som sagt varit blåsiga. Skönt för temperaturen men inte så barnbadvänligt då det även varit röd flagg sedan dess. Ska det "helkroppsbadas" för lillan blir det antingen snabba dopp i havet eller poolen som gäller. Tilläggas bör dock att det är väldigt "pappavänligt" med röd flagg och stoooora vågor, haha! 
En tröttis som sov i vagnen 
Och en nöjd mamma som väntar på lunch.
Denna dag var dagen med de allra största vågorna och de vräkte långt upp på stranden. Paret som bor bredvid oss är pensionärer som varit här hur många gånger som helst och de sa att det aldrig brukar vara så stora som nu.
Liten krigare tar igen sig efter en massa bus.
 
Mmmm, grekiska salladen till förrätt är ju såååå god!

Denna fina butik låg alldeles bredvid restaurangen, där ska vi köpa lite grejer till Agnes kök! Och kanske till vårt stora med ;-)

En bild säger mer än tusen ord ;-)

1 kommentar:

  1. Gudomligt! Jag längtar tills vi ses och jag lääääängtar tills det är vår tur :) Bara 26 dagar kvar nu. Jag har börjat planera packningen och utflykter och shopping ;)
    Njut nu de sista dagarna :)
    Kram Tina

    SvaraRadera