måndag 27 augusti 2012

Vi har det bra!

Hej från ett underbart soligt och varmt Rethymnon. Alltså ÅH, jag har aldrig njutit så mycket av en semester tror jag. Att göra vad man vill och känner för. Bada, sola, läsa, äta och dricka gott, sova ut och umgås med de bästa man vet. Har hållt igång med högt tempo så himla länge nu vår lilla familj så detta är guld värt, bra språngbräda inför den kommande hösten. Och ingen sol-hets känner jag heller, vilket jag alltid brukar göra när jag är utomlands (sjukt men sant;P), den hetsen försvann huxflux när jag fick Agnes av någon anledning, och det gör det ju ännu härligare!

Och vår älskade dotter sen, vilken krigare! Resan börjar med att vi åker bil i 4 timmar, och det gick lika bra som vanligt. Checkar sedan in på ett hotell vid Arlanda och ställer väckaren på kl 3:30. Oroade oss för en arg och trött dotter men hon hoppar upp ur sängen och är lika glad som vanligt och tycker det är jättekul att "inga" (springa) kl 4 på morgonen ute i mörkret. Att sedan få "acka" (macka) på bussen är ju bara höjden av lycka. Lite irriterad blir man när man måste sitta fastspänd i pappas knä även fast planet står still/rullar sakta sakta... men såfort motorerna går igång ordentligt är det inte mycket annat att göra än att somna. Sover dryga timmen och kollar sen på film/dricker smoothie/läser bok..... och blir aningens less lagom till att vi landar efter 4 timmar. Då vi fått vårt bagage och A fått springa av sig lite sätter vi oss på en gassande buss. När vi får höra att det är 1,5 timme till vårt hotell och A börjar vara både hungrig och trött blir vi lite småstressade, vilket  visar sig vara helt i onödan då Agnes somnar såfort bussen börjar rulla och sover ända fram till hotellet. ÄLSKADE UNGE, DU ÄR BÄST!
Vårt hotell - Aquila Porto Rethymno ligger vid stranden och är hur fint som helst. Hög standard för att vara utomlands tycker vi. Jättegod mad (heeeelt fantastisk frukostbuffé - längtar redan tills imorgonbitti), trevlig personal och fräscha rum och övriga uppehållsplatser.
Igår åt vi lunchbuffé på hotellet när vi kom fram, Agnes höll på att bli gaaaaalen av att se poolen från bordet men inte få bada. Efter att ha kastat i oss maten så skyndade vi oss ner på stranden. LYCKA! Men vågorna är lite läskiga tycker Agnes.

Efter en lång resa och en eftermiddag på stranden (och ett dopp i poolen) kan jag meddela att A somnade som en stock utan middag kl 18:00. Jag och Emil tog roomservice och åt pasta bolognese ute på balkongen medan vi spelade kort innan vi också kastade in handduken och gick och la oss rätt så tidigt. Skönt! Och pigg var man imorse när det var uppstigning efter 11 timmars sömn (för mig och Emil - 13?! för A).


Morgonpigga busar
Min hunk ;-)
Agnes fick nektariner som var sååå söta och goda för att sitta still i skuggan en stund!
Och den fick två tummar upp!
Stranden är hur lång som helst och i vattnet är det 26 grader - ljuvigt!
Agnes fick lite badleksaker idag och här ser ni favoriten! Denna räserbil ÄLSKAR hon och vill helst vara i hela tiden. I den flyter hon runt och spanar och guppar på vågorna. Hon höll på att somna i den när vi varit ute ett bra tag idag, haha! (Den bistra uppsynen är koncentration kan jag meddela! hehe)
Pappa hjälper till att hålla kursen!
Och snor pussar titt som tätt (=ARG dotter). "Nej nej nej".
Efter en dag på beachen laddas krafterna upp igen med film på ett svalt hotellrum.
Hej pappa!

Nu ska vi göra oss redo för kvällen. Ska gå in till Gamla stan och äta middag på något mysigt ställe. Trevlig kväll!

2 kommentarer:

  1. Åh, vi var på Rethymnon förra året. Älskar det stället. Vi hittade en restaurang som hade helt sjukt god mat. Il Pagliaccio tror jag att det hette. Vi åt där 5 av 7 dagar. Mmm! Ligger någonstans längst med strandpromenaden.

    SvaraRadera