söndag 16 juni 2013

Stadsfesten 2013

Hej hopp bloggen!

Åh vad underbart det är att sommaren nu är här. Älskar älskar älskar den! Och som husägare blir det liksom ÄNNU MER påtagligt hur underbar den är. Den senaste tiden har vi hållit på att pyssla en hel del med fix här hemma. Sist ut har en altan på baksidan varit. När vi var här hemma med ett gäng kompisar för ca 2 veckor sedan kläckte Emil ur sig att altanen skulle vara klar till stadsfesten (som ägde rum nu i helgen). Sedan dess har han jobbat och slitit där ute non-stop, med hjälp av hans pappa Leif och kompis Mathias (taaaack!!!!). Buskar och träd har kapats, det har grävts, lagts brädor o.s.v. I stekhetta, spöregn och till sent på kvällarna, tar mer tid än man kan tro det där.... I veckan var en lyftkran här och lyfte vårt nyinköpta bubbelbad över huset, elektrikern var här och drog el... och i fredagskväll var jag och Emil ute till tolv på natten och städade ihop, planterade, ställde upp våra nya utemöbler osv, och igår spikade Emil fast de sista brädorna och det var KLART! Precis på håret, och detta invigdes på bästa sätt med världens bästa vänner, goda mojitos, gosaker att äta och musik på högsta volym! Hoppas på många repriser i sommar....:-)

Agnes som är världens badtjej är såklart mest glad över det nya badet som hon simmar i och njuter av värmen, precis som vi. Har hunnit bada både igår och idag och det är heeelt underbart härligt! Ser fram emot mörka höstkvällar, eller en vinterdag när man efter att ha varit ute och åkt pulka får sjunka ner i det varma bubblet. Eller som idag, en regnig junidag.... Okej, ska sluta, men är bara såååå glada. ;-)

Ja, förutom att ha njutit på vår uteplats och partajat med fina vänner så har denna stadsfesthelg även bjudit på tivolibesök med karusell, lotteri och glass! Är så roligt att Agnes blivit så stor att hon uppskattar sånt mer än tidigare. Mindre roligt när man till sist måste "sätta stopp" för det roliga... det innebär en stor besvikelse för en tvååring när man till sist inte får åka mer karusell. Inte ens sockervadd är nå vidare plåster på de såren.

Lite bilder från vår härliga lördag kommer här, tyvärr så glömde jag bort att ta en bild på vår fina altan men det får bli när den är helt klar (nya insynsskydd ska upp, ytterligare ett litet däck och en trapp ska byggas och en sandhög ska bli en sandlåda istället för en hög.)

Agnes åkte samma karusell 4 gånger, hon alternerade mellan giraff, häst x 2 och en bil. Hon var såååå stolt och satt där och såg koncentrerad och lite cool ut. När hon åkte förbi mig och Emil log hon dock glatt. Lilla älskling.
Höga berg och djupa dalar. Och total världskris när ens mamma och pappa inte låter en åka mer karusell. Läääänge stog hon sådär helt tyst, och inte ens sockervadden som vi mutade med var till någon hjälp.
Tur någon annan kunde rycka in och förbarma sig över vadden ;-)
Sen var det snabba puckar. Lämna Agnes till mormor, svida om, piffa till sig och laga snittar och drinkar, Emil gjorde världens godaste mojitos och nu gäller det att jag håller myntan vid liv så han kan göra många goda sådana. ;-) Mmmm... favvodrinken. 
Nicke, Ludde och Emil. Bästa kussarna :-D
Julia och Lizelotte
Fia, Frida och Bellan
Carro
Frida, Bellan och Maria

Och sen var det jag och bästaste Mandis på vår lilla vänsterflajj men vi fastnade visst inte på någon bild.  Åh, blir helt glad av att se bilderna. Hade en så himla fin kväll och jag är väldigt glad och tacksam för mitt liv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar