fredag 15 augusti 2014

Lillgos goes 4 månader!



Hej mitt i nattmatning (gäller att ta varje bloggtillfälle som 2 barns-mor);-) Greta fyllde i lördags, på sin dopdag, 4!!! månader, det stämmer verkligen att det går galet mkt fortare med nr 2. Just nu är ett litet utvecklingsprång tror jag, händer så mycket! Denna starka lilla dam vill så mycket. Lustigt hur olika det kan vara, Agnes hatade att ligga på mage medan Greta älskar det. Just nu blir hon dock sjukt frustrerad när hon inte kan ta sig framåt dit hon vill, hon snurrar istället på platsen och vid ansträngning att nå en sak hamnar hon allt som oftast längre ifrån. Inte lätt... Sedan några veckor har hon iaf blivit allt duktigare att hålla föremål och vill helst hålla något att tugga på hela sin vakna tid. Hon har även blivit väldigt stadig i kroppen nu och har suttit i bumbo sedan ett par veckor typ och igår fick hon premiärsitta i matstolen. Succé tyckte en glad Greta och Agnes har nu flyttat till "vuxensidan" (= bordets långsida) så Greta fått plats på kortsidan. Stort för en 3,5-åring ;)

Hon har sedan ca 1,5-2 månader tillbaka gått och lagt sig vid 19-20, samtidigt som Agnes, och det är så mysigt att bädda ner tjejerna i min och Emils säng, läsa för dem och sen se dem somna där på var sin sida om en. Greta tycker nästan det är lika spännande som Agnes med böcker och sitter lika trollbunden som hon gör när hon råkar få en glimt av TV:n. Sover gör hon rätt bra, dvs mellan matningarna. Hon får mat när vi lägger oss vid 00 samt någon gång vid 5, och har senaste dagarna gjort morgon mellan 7-8, oftast är hon dock rätt trött då och somnar om efter 20 min-1h. Men dessförinnan pratar hon på ett väldigt karaktäristiskt sätt, otroligt högt, låter nästan som hon skriker men är inte argt på det sättet utan mer provande och undersökande, och under dessa 20 pratmimuter hinner det oftast väcka storasyster som kvittrande meddelar att "det är sol" och kliver upp på två röda ;)

Ja, och annars har Gretas dop ägt rum som sagt. 9/8, på Emils födelsedag. Men mer om det i ett eget inlägg. Och för tillfället är uteplatsen så gott som klar och vi har börjat med nästa projekt som är en lekstuga. Men jag har redan kommit på nästa projekt, och det blir att byta plats på vårt sovrum här hemma så vi kan ge Greta ett eget rum för alla saker och så att vi utnyttjar hela huset lite mer. Börjar kännas lite trångt här på övervåningen och det känns lite onödigt när man har två våningar ju :) Sova får hon iaf fortsätta göra i vårt rum ett bra tag till! 

Ja ingen rast och ingen ro, roliga projekt som dock tagit lite väl mycket energi denna sommar. I helgen pausar vi dock jobbandet för kräftskivor x2 och dop för lilla Thea. Kul med lite avbrott!

Nu när vardagen är igång igen (Emil började jobba denna vecka och Agnes börjar lite smått på dagis nästa vecka) ska jag faktiskt försöka få liv i bloggen igen, har saknat den!

Nej, nu sover Greta igen sedan en stund tillbaka så jag ska göra detsamma. Men först får ni ett hopplock från sommarens projekt ocg några bilder på Greta ;) Härlig blandning 😂:D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar