måndag 23 juni 2014

Greta 10,5 veckor


Emil och Greta, redo för midsommarfirande!

Ett litet inlägg om Lillgosgretis är på sin plats igen tror jag bestämt, tiden springer ju fram och för att jag ska kunna föra in det i hennes första år-bok är det bäst jag skriver här så länge!

Som sagt så vände hon sig från mage till rygg den 12/6, flera gånger vände hon sig men sedan har det inte blivit något av den varan. Hon är väldigt nöjd där hon ligger på mage och har blivit riktigt stark i nacken nu. Hon börjar även få till någon slags "kontroll" över armarna även om rörelserna förstås fortfarande är väldigt ryckiga och yviga, men hon kan med mycket koncentration ändå försöka styra handen mot önskat föremål i babygymmet. 

En riktig liten gladskit är hon, ler mest hela tiden och älskar när folk pratar med henne. Hon tar i med hela kroppen för att kunna ge svar på tal med lite gurgel eller liknande. Den 19/6 gav hon ifrån sig de allra första skrattljuden. Dessa lockade morbror Ville fram och på midsommardagen fick även Agnes fram ett par kluckande ljud. Nu längtar vi tills det låssnar på riktigt för bebisskratt är väl bland det bästa som finns!! Vi får bli lite roligare helt enkelt ;)

Annars är det sömnen som nu utvecklats en hel del.  Under veckan som var började jag lägga Agnes och Greta tillsammans vid 20-tiden vilket funkade galant. Greta brukar äta 2 ggr/natt (runt 00-01 och 04-05), fram till midsommarafton då hon gav oss en riktig midsommarpresent i form av en hel natts sömn! Från 23-06:30 i ett svep, och sen vidare till 9:30 - UNDERBART. Som att inte det vore nog drog hon iväg en favorit i repris på midsommardagen. Vi var hos vänner på middag och hon sov en hel del under kvällen men fick mat vid 01:00 när vi kom hem och sov sedan ända till 9:00. Trodde knappt mina ögon när jag kollade vad klockan var. Nu är det bara att hålla tummarna att det fortsätter på den banan... ;-) Har dock en känsla av att det nog vänder igen snart men vi njuter så länge det varar!

Underbara bebis vad vi älskar dig. Dina goa små häng-kinder är världens gosigaste att pussa på, och att snusa på ditt mjuka fjuniga huvud är bland det bästa som finns. Är så glada att just du kom till oss!


Piffad liten bebis :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar