söndag 7 december 2014

Greta 8 månader

övermorgon fyller vårt lilla skrutt 8 månader! Tiden fortsätter springa fram, och snart gör väl hon det med! Hon är mycket rörligare än vad Agnes var, ålar runt, sätter sig upp och försöker ställa sig mot allt. Än så länge kommer hon bara upp till att stå på knä på egen hand men får hon lite hjälp så ställer hon sig upp och de senaste dagarna har hon knappt velat göra annat. Klätterapa. Vinkar och klappar nör man ber henne och delat gärna ut blöta dreggelpussar.

Greta har haft en lite jobbig tid nu ett tag vilket blir så tydligt när det är barn nr 2, som blir tvungen att hänga med på olika upptåg oavsett dagsform i humöret på ett annat sätt än ettan behöver... Mycket skrik i bilen t ex. Sen har hon tyckt jag har varit fruktansvärd när jag gått längre än en meter från henne (detta när man inte har gäster hemma, då är hon alltid på strålande humör!) men där kommer Agnes in som en räddande ängel. Häromkvällen satt hon säkert i en timme och bläddrade i böcker och visade Greta.  Gissa hur glad och stolt man blir när man ser dom, fina älskade systrar! 

Och annars är det fortfarande 2 gaddar som pryder nedre käken, maten går fint men nätterna är jobbiga med 2 matningar/natt  och ett antal nappinstopp varje timme nätterna igenom. Snark. 

Hon har även börjat dyka på babysimmet och det har gått jättebra. Nu böjer hon själv ner huvudet mot vattnet när man säger varningsfrasen "nu kommer det vatten"...

Imorgon vankas 8 månaders-kontroll på BVC, ska bli spännande att höra vad vårt lilla gospaket väger nu, haha!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar