fredag 12 december 2014

Luciatåg

Idag var det äntligen dags för något som är bland det bästa jag vet - Titta på luciatåg på dagis. Hihi! Så otroligt mysigt! Alldeles nedsläckt med tända ljus, och barnen är så högtidliga och har tränat på alla sångerna så mycket. Agnes har gått all in här hemma och sjungit, sjungit och sjungit de senaste dagarna. 

I år chockade hon oss även med att inte vilja vara Lucia. Hon ville helst vara älva men vi kom fram till att dom sover ju egentligen på vintern så då ville hon vara tomteängel istället, världens sötaste sådana med sin nya tomtedräkt, vingar och ljus i handen. Så koncentrerad satt hon och sjöng i tåget och vinkade till oss emellanåt.

Våra små tomtar innan vi begav oss mot dagis imorse. I år hade de bestämt att inga kort skulle tas medan de sjöng då barnen ifjol blev så störda av alla blixtar, bra beslut men önskar man hade kunnat filma eller fått något kort på alla små söta barn, men den bilden får man ha på näthinnan istället :)

Agnes var som ni ser inte den enda tomten här hemma, Greta fick också vara en liten nisse idag och tyckte även hon det var kul att åka på luciatåg på dagis och titta på barnen som sjöng, det vevades friskt med armarna och dansades lite :-) (Kan dock meddela att det inte var fullt lika glada tjejer när vi fick väcka dem halv sju... TRÖTTA var ordet.. de är inte vana att måsta väckas. Payback-time för alla gånger de väckt mig och Emil, mohaha) Efter sångerna var det fika och paketlotteri. Agnes spanade in vad hon ville ha och tack och lov ropade hennes namn upp ganska snabbt så hon rusade fram till presentbordet, en liten prinsessdocka med olika kläder valdes och vid gång nr 2 var det block och pennor som hon valde = typiska Agnes-grejer. Efter det ville hon absolut komma åt sin dagislåda, som tillfälligt stod bakom granen. Kunde inte förstå varför hon hade så bråttom med det just då tills hon berättade att hon igår gjort en överraskning till fröknarna som nu låg där i. Det visade sig vara en teckning som hon ritat, en teckning med tre fröknar, himmel och gräs som hon så fint beskrev det. Fröknarna hade absolut inte fått se igår utan det skulle bli en överraskning idag. Älskade Agnes, du är så snäll och gör mamma och pappa så stolt.

Nu sitter jag här hemma, Agnes är kvar några timmar på dagis. Det vankades pannkakslunch och glass senare så idag var det ingen svår lämning, haha. Greta sover för tillfället men vi ska strax packa in oss i bilen och åka på BVC för 8 månaders-kontroll (missade måndagens besök då damen tråkigt nog hade feber) och därefter blir det en sväng på öppnis! Ikväll ska vi göra klart vårt påbörjade pepparkakshus och klä granen. Underbara juletider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar