måndag 2 mars 2015

Kalas-helg!


På onsdag fyller Agnes 4 år (!) men eftersom vi åker till fjälls då och är borta över helgen så tog vi en hel del av kalasandet i helgen som var. På lördagen hade Agnes sitt allra första riktiga barnkalas. Eller kalasmaskerad till och med. Ingen skräll eftersom den tjejen älskar att klä ut sig! Hon valde dagen till ära att vara Ariel, och hade hon fått välja helt själv skulle hon nog velat haft en fena som var helt stängd nertill så hon bara kunde sitta. Jag fick till sist tillåtelse att ha ett litet hål för fötterna så hon kunde gå hyfsat, men ganska snabbt åkte kalaskjolen som vi hade köpt som ombyte på och då gick det som liiite lättare att springa, hoppa och dansa :) Greta fick vara med på ett hörn hon också, och tack och lov var Therese här och tog hand om henne. Hon glöms som lätt bort av hennes hemska mor i sådana här sammanhang, hehe, Lillgumman, som var en så söt liten kissemiss/tiger med zebrabrallor, haha. Öronen fick sitta på en kort stund iaf ;)
 

Kalasgänget bestod av ett gäng på 10 glada barn (och en glad bebis), vi kan väl säga att Elsa var en populär utklädnad och prinsessor i stort gick hem hos de flesta tjejerna ;) Många som inte kände varandra men barn är ju bara för härliga, tog inte lång tid innan det lossnade och alla sprang runt som galningar. När Agnes öppnat alla fina paket och alla hunnit leka av sig lite vankades det fika och efter det var det "skattjakt" efter den försvunna högtalaren som Ursula stulit. När den väl var återfunnen blev det dansstopp i ett mörklagt rum nere där Emil satt upp en discolampa. Efter lite frilek var det avslutningsvis dags för en klassisk fiskdamm vilket uppskattades väldigt mycket av Agnes. Ja, det behöver inte vara så avancerat kan vi väl konstatera, haha! 
Den andra Therese hade gjort en helt underbar tårta till Agnes.  Stor lycka med ny Arieldocka OCH en sån fantastisk tårta. "DEN ÄR UNDERBAR" konstaterade Agnes. :) 
Glada dansare, haha, ser helt ljust ut på bilderna men det får vi tacka blixten för ;) Det dansades för fullt till bl a Sean Banan-låtar, "Groupie" och  "Havet är djupt" :)
Sist ut var det fiskdamm och de fick både blöjor, skor och gammhandskar på kroken...utöver godispåsar! ;)


På söndagen var det kalasdags igen, denna gång för Emils familj. Så det blev ganska lika gäster som dagen innan kan vi väl säga. Blir så när man har det så lyxigt att kusiner är ens kompisar också! :) Agnes är ganska blyg av sig och vill t ex inte att man ska sjunga namnsången för henne på öppnis. Men ända sedan hon var på Meiyas kalas i slutet på förra året och en pappa ställde upp M på bordet när vi skulle sjunga för henne har Agnes pratat om det och längtat tills det var hennes tur att stå på bordet. På barnkalaset dagen innan vågade hon inte men idag ville hon så Emil lyfte upp henne på bordet medan vi sjöng och hon stod där uppe och höll för öronen och ögonen men sa efteråt att hon tyckte det var kul (???)  ;)


Kalasgänget!
 
Äntligen (inser att detta ej framgår på bilderna, haha) fick hon ta plats på bordet!
Gretis har tur som får hänga med Nathalie, hon hänger inte riktigt med i övriga kusinernas tempo men N förbarmar sig över henne :D
 
Materiell lycka att få sparkcykeln hon spanat på länge av farmor och farfar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar