måndag 2 mars 2015

Stå upp:aren!


Tjejen som i torsdags (26/2) började ställa sig upp utan att ta stöd mot något. Sedan dess har hon övat, övat och övat. Där snackar vi tålamod :)

Vår älskade lilla tjej som äntligen är "sig själv" igen. Hon har senaste månaden varit så otroligt frustrerad, arg, gnällig och SKRIKIG. Jag har nästan velat ha hörselkåpor och det har i ärlighetens namn varit väldigt jobbigt. Agnes började till och med utesluta Greta i hennes famijle-teckningar (hon brukar alltid rita hela familjen och skriva allas namn, men när Greta hade det som mest jobbigt med humöret var det bara jag, Agnes och Emil på A:s teckningar, hehe). Men nu  har vi som sagt de senaste dagarna känt igen den "gamla" Greta igen och det är helt underbart. Härligare unge får man leta efter. 

Har en STARK vilja och tar A något som G inte har någon lust att ge bort säger hon nu till på skarpen och A kan till och med få sig en snyting.. Hon kommer ofta krypande med en bok som hon ger en och kryper sedan upp för att sätta sig i ens knä men när man börjar läsa så vill hon återta boken och bläddra i sin takt. Har även börjar gå med gåvagnen bort från en medan hon leende vinkar. Pussar delas ut till höger och vänster, och hon verkar vara väldigt förtjust i mindre bebisar. Så sent som igår blev Greta blyg för första gången, hon fick en tillsägelse om att inte ta ljuslyktan varpå hon "skämdes" och gömde ansiktet i händerna. Detta fortsatte hon med idag på öppnis när någon okänd pratade med henne. Sjukt gulligt även om jag hoppas hon ska slippa bli lika blyg som storasyster kan vara ibland :)

Annars är det häftigt att se vad hon tar efter Agnes i mycket, vill liksom prova det A gör. T ex när A säger "AAAAAAAAH" när man borstar tänderna gör även G det. När jag borstar tänderna på Agnes kommer även Greta fram och vill flytta på Agnes och själv bli borstad på. Är så roligt att följa denna utveckling. Om en vecka är hon 11 månader!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar