söndag 14 augusti 2016

Att komma hem

Innan lillen ens var ett dygn gammal var vi alltså på hemmaplan igen, och togs emot av två hypertaggade tjejer som farfar skjutsade hem. De rusade in och gormade om hur söt lillebror var och ville känna på honom. Och varsin liten present hade de fått köpa med farfar också, Agnes en lejon-dinglis och Greta en randig tröja som hon hade varit väldigt bestämd med :-)


En sliten och så lycklig tjej med alla sina tre ongar. Som jag älskar dom allihop!

Lillebror hade med sig varsitt fint paket innehållande två likadana "guldhalsband" med en blå fjärilsberlock på till sina storasystrar. Agnes funderade på hur tusan lillebror hade kunnat fixa de paketen och undrade om det var vi som köpt dem med lillebror som valt dem kanske? Precis så var det ja ;-)



Storastorasyster är så himla fin och försiktig med lillen. Har honom i sitt knä och konstaterar många gånger per dag att han blir så väldigt lugn när han är hos henne. Och så är det faktiskt. Han ligger och spanar där från hennes knä! Här om dagen satt hon och höll honom i soffan medan jag och Emil åt. Perfekt med en fem-årig storasyster, hon kommer att komma till användning ;-) Dock tycker hon han har väldigt konstiga naglar (de är lite inbäddade i fingrarna fortfarande, precis som både hon själv och Greta haft, haha) något hon gärna säger om och om igen när hon håller i honom. "Men när han blir två år som Greta och fem år som mig, då kommer han ju få vanliga naglar som oss... och när han är 30, 50 och 80 år....."

Men lillebror har ju en till storasyster också...


... nämligen "Gittan" the one and only! Ruffset nr 1. 

"Inget nagellack. Inte gå" - var det första hon konstaterade när hon träffade honom.

Men han verkar duga rätt bra ändå, även om hon inte är lika intresserad som Agnes så vill hon ha honom i knät ett par gånger varje dag iallafall. "Inte ledsen" säger hon varje gång han är nöjd och sover/äter/ligger och spanar. Det känns så sjukt att det skiljer ganska mycket mindre mellan Greta och lillebror än mellan Agnes och Greta åldersmässigt. Greta var 2 år och nästan 4 månader när lillebror föddes och mellan Agnes och Greta är det 3 år och 1 månad som skiljer.


Duktiga lilla storasyster. 

Än så länge har de inte visat några större reaktioner på att lillebror kommit faktiskt. Förvisso sover han ju väldigt mycket dagtid än så länge samt att Emil är hemma hela augusti ut så båda systrarna får ju väldigt mycket uppmärksamhet fortfarande. Vi får ta det som det kommer och försöker ge alla vad de behöver. 

Jag konstaterar bara att det ska bli en spännande höst  med en och annan svettattack.... och beställde precis en bärsele, hehe. 

Annars flyter det på så himla bra allting. Konstaterar bara att det är såhär det kan vara också, om amningen inte strular så in i helsike. Är oroligt tacksam för det (men ropar inte hej än kan jag lova)... men FÖR lätt fick det ju inte heller gå, så i fredagskväll fick jag trevligt besök av en mjölkstockning så låg med feber och frossa hela natten och var riktigt risig hela dagen och kvällen igår också... 

 Men idag är jag på banan igen, hurra! Och är det någonting skulle vilja ändra på så är det lillens dygnsmönster - att han kan få börja sova så bra som han gör dagtid på natten istället... men det ger nog med sig till sist det också. Och på tal om sömn ska jag kasta in handduken nu och passa på nu när lillen ligger och snarkar. Men först får ni ett par dagsfärska bilder på en lillebror som idag är 11 dagar gammal :-)








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar