lördag 20 juli 2013

En dag på Skansen

Hej igen! Igår hade vi planerat en stranddag men då vädret var lite sisådär så tog vi istället Skansen, vilket var ett himla bra val eftersom det var riktigt lite folk för att vara mitt i semestertider, så barnen kunde åka både karuseller, bilar och titta på djuren inne på miniskansen utan att behöva stå och vänta någonting. Eftersom vi var på Skansen ganska nyligt och även tittade på mycket djur i Östersund hade vi egentligen mest som mål att Agnes skulle få åka lite karuseller, och i hennes ålder är ju verkligen Skansen att föredra framför Grönan... alldeles lagoma, i fina miljöer också kommer djuren som ett plus i kanten. Vi hade en riktig heldag där med karusellerna, lunch på restaurangen vid allsångs-scenen, glass i stora lass och, såklart, en del strosande runt för djurbeskådning innan vi promenerade in till Centralen och åkte hem mot Gröndal igen och kunde kalasa på den redan färdiga pastasalladen som vi egentligen skulle haft med till stranden... tur för oss, för det var två trötta familjer som kastade in handduken rätt så tidigt :-)

Agnes fick när vi skulle gå hem en liten minigiraff ur Skansenshopen och herregud vad hon lekt med den. Den är helig, ingen får röra den och den ska ligga i den lilla rosa påsen som hon fick den i. Leken går till så att man ska fråga vad hon har i påsen också ska hon berätta att det är en bebisgiraff som heter Pelle och att man inte får ta upp honom. Det har väl utspelat sig sisådär 100 gånger här hemma. ;-)

Lite blandade bilder på Agnes och Elias som var så söta och gick runt och höll varandra i hand, åkte karusell och körde bil. Ni ser här även den ökända rosa påsen och lilla bebisgiraffen Pelle som för en gångs skull fick lämna den rosa påsen.... också en bild på mig och Agnes. När man sätter sig på huk bredvid Agnes för att komma i samma höjd så sätter sig alltid Agnes också på huk, haha. Slutar med att det ser ut som att båda sitter och kissar ;-D Och anledningen till kassa mobilbilder trots att kameran var medpackad? Jag glömde minneskortet i datorn ... så irriterande!!! 

Nej, nu blir det till att möta upp vännerna och åka mot stranden. Våra badbarn är taggade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar