torsdag 29 september 2016

Hur Axel fick sina namn

 Vår fina lilla kille, nu har vi skrivit på namn-papprena och detta blir en

Axel Love Oscar

Har haft svårt att bestämma oss. Axel och Love stod det mellan som tilltalsnamn. Och Oscar är namnet som Greta kommit dragandes med och vägrat släppa. Hon har ända sedan innan han föddes sagt att hennes lillebror ska heta Oscar, så vi kunde helt enkelt inte lämna det. Och med tanke på hur mycket det åskade veckorna innan och efter denna lilla herre kom till världen så passade det rätt bra. Och sist men inte minst så är det ju vår lill-prins, så när vi skulle bestämma om det var en Oscar med C eller K så tog vi helt enkelt samma sak som en av årets prinsar - det blev med C. ;-)

Ja, där fick ni utlägget om varför han heter Oscar med C i mellannamn, haha. Någon fin historia bakom tilltalsnamnet Axel finns inte, mer än att vi bara träffat snälla små pojkar med det namnet, samt att det passade in tillsammans med sina systrars tant-namn ;-) Eller just det! Han är självklart döpt efter våra kära vänner/släktingar/grannar/barnens extraföräldrar som både hon och han opererat varsin axel det senaste året, hahaha.

Love tyckte vi var ett fint namn och under tiden han låg i magen hade vi nästan bestämt oss för det ett tag, men det föll bort som tilltalsnamn efter ett tag och istället valde Agnes det som mellannamn, klart hon måste få välja ett när Greta fick det.


Så ja, nu har du fått ditt namn lilla vän. 

Papprena är påskrivna (om än inte inskickade ännu, hehe) och efter årsskiftet någon gång vankas dop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar