måndag 10 april 2017

Gretas födelsedag


9:e april - Gretas födelsedag.

Agnes hade konstaterat kvällen innan att det ju är tur att det är Greta som fyller år, eftersom hon alltid brukar sova så länge (hon är familjens långsovare och brukar sova längst av alla). Så blev det dock inte denna morgon utan det föll sig så att Greta vaknade först av alla, klockan hade inte ens slagit 7 när hon var uppe. Efter några försök att få henne att somna om gav jag upp och smög upp med Agnes, Emil och Axel med order om att Greta skulle stanna i sängen och läsa böcker, men snart kom hon ändå i trappan.....
- "Maaaammaaaa!" 
- "Greta gå ner och läs böckerna i sängen, vi kommer alldeles snart, födelsedagsbarnet!!"

Haha, det var bara att snabbt fixa frukostbrickan, tända ljusen och pallra oss in i hennes rum. Skön-sjungande,  med en födelsedagsbricka med vattenmelon, jordgubbar, hjärtmackor och mariekex, spatserade vi in till ett litet ruffs som gömt sig under täcket :-)


Som alltid får man ordentligt med assistans vid paketöppning i vår familj. Från alla håll kommer paketöppningsattacker. Speciellt den där lilla skalliga typen är farlig på paketen, hehe.

Efter paketöppning och frukostätning bar det av mot Härnösand för badhusbesök. Men först ett lunch-stopp på ett hamburgeställe i Älandsbro och Greta fick sin önskade mat - Korv och mos. Inne på badhuset sedan höll vi nog mest till inne på relaxen där det var varmt och skönt som den lilla donnan gillar. Sen en snabb glass-paus och lägenhetstitt hos nyflyttade moster Sara innan vi brassade hemåt igen och svidade om för KALAS! 


Världens finaste lilla kalastjej var piffad till tänderna med nya kalasskor, fina ringar, armband och örhängen.

Otroligt nöjd var hon!


3-ballongen har hon pratat om sen hon såg en på Theas kalas - så klart hon måste få en egen också :-)


Dagen till ära hade hon och jag bakat fjärilssockerkaka också skulle det bli ett glass-slott. Det var dock det sorgligaste glass-slottet jag sett och rasade åt alla håll... ;-) Vi får hålla oss till tåg, konstaterade vi.


Med ett par Marie kex som var redo att gripa in vid fall hann hon iallafall blåsa ut sina ljus, och fort gick det. Vi fick till och med tända dem en gång till för att vi skulle få det på bild.. haha!


Och när man lyckas blåsa ut dom blir man såhär glad! Och sen var det bara att hugga in på glassen, och jag tror den smakade bättre än den såg ut iallafall ;-) 


Kalasbordet var ovanligt luftigt då två av kusinerna befann sig så gott som på andra sidan jorden, i Thailand närmare bestämt.


Men fint pyntat var det med vårblommor plockade dagen till ära från både farmor och farfar och storasyrran :-)


Efter att ha legt hundbenet, dansstopp, haft fiskedamm och varit ute och blåst såpbubblor vinkade vi hejdå till gästerna och Greta avslutade dagen med att fråga: "Men mamma, blev det inget kalas?"

Haha, älskade tokunge! <3 Nu väntar kalas med min familj på tisdag samt barnkalas på långfredag, sedan är även donna lilla donna färdigfirad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar