måndag 10 april 2017

Kärlek och en blivande 3-åring

Ja vad ska man skriva? Mardrömslik händelse i fredags, luften gick totalt ur en. Från mysig fredagskänsla, kyrkis med hela familjen följt av timmar av lek ute med barnens kompisar, cykling på bar väg, vår osv (=Bekymmersfri ren och skär lycka) så kom man in och möttes av denna fruktansvärda händelse som en käftsmäll. Trots att man befinner sig rätt långt ifrån Stockholm på kartan så var det som att gå in i nåt slags mentalt katastrof-tillstånd. Försökte följa nyhets-rapporterna och se på facebook så alla ens nära var OK samtidigt som man ska försöka fixa middag till barnen och finnas där för dem. Man kan inte förstå eller förklara hur mörk denna värld kan vara..... Att sen höra att ett av offren dessutom är 11 år? Nä, det går inte att ta in den typen av ondska. Men att se Stockholmarna sluta upp tillsammans och förmedla KÄRLEK, det tar vi med oss. Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.

-------------

Vi försökte efter detta fortsätta vår helg på bästa möjliga sätt under omständigheterna. Vi skulle ju fira en 3-åring - så vi gjorde sånt som 3-åringar gillar. 

(Men innan jag berättar om Gretas pre-födelsedagsdag på lördagen så måste jag bara berätta om hennes fredagskväll. På Villes fotbollsmatch på IP med sin sparkcykel... då en kille i Agnes ålder hängde med Greta hela fotbollsmatchen - drog henne på sparkcykeln, höll henne i handen, pratade med henne och gav henne fart på gungan. Så himla fint :-) Vid läggdags på fredagkväll meddelade Greta att det enda hon önskade sig i födelsedagspresent var snälla syskon.... och Milton. Haha, så gulligt! <3)

Men åter till den där pre-födelsedagsdagen. Lördag. Göra roliga 3-åringsgrejer. Lekparksbesök med vänner, bakning, kalasgäster, och lördagskvälls-mys. Medan man som vuxen då och då gluttade ner på mobilen för att uppdatera sig. Allt gjordes samtidigt som man hela tiden var så ytterst tacksam för att man får krama om sina älskade nära. 


Lycka för en blivande treåring.


Slicka bunken...


... efter att ha bakat en kladdkaka formad som ett hjärta och överöst med jordgubbar.


Här har vi en som gillar när man sjunger för henne. Lyckan i ögonen <3


De där tomteblossen är ju dock aningen läskiga ;-) 


På lördagskvällen när kalasandet gör Greta var slut för denna dag fick vi besök av Meiya. Det "bakades" efterrätt av ett recept från en bok som Agnes fått i paket av morfar och Ella tidigare under adgen. :-)


Fruktspett och en nutella-dipp. Även Gretis gav efterrätten tummen upp ;-)


Sen, när vi vinkat hejdå till Meiya, sövt ner en trött bebispojke och läst god natt-saga för den blivande 3-åringen var det dags att födelsedagsförberedelser här hemma. Vimplar, ballonger, slå in paket, förbereda frukostbrickan och Agnes gjorde det finaste födelsedagskortet till Greta, som hon komponerat alldeles själv och skrivit så gott som själv. "Jag gjorde den finaste trean jag kan".

Våra fina barn, det finaste jag vet <3

Gretas födelsedag ska få ett eget inlägg då bilderna svämmar över annars :-) Även om det är svårt att hinna med kameran när man har en tjurig bebis på armen och en massa kalasfix man ska försöka hinna med. Hehe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar