lördag 22 april 2017

En vild Axel och en lugn helg

God morgon lördag! 

Eller morgon och morgon, hehe... klockan är ju lunchtid. Gud vilken chill-lördag vi vaknat upp till. Vi hade ett gäng kompisar över igårem/kväll.. alla droppade in en efter en. Först ut var Maria, sen kom Teglund och Thea, Therese tittade in när hon slutade och sist ut var Emil och Ludde efter att de slutade klockan 19. Vi körde därav fredagsmys i olika etapper, barnen fick börja med bål, korv och våfflor, och lagom till att Emil kom hem fick de titta på film och äta chips, Axel fick hoppa i säng och en annan kunde slappna av med ett glas vin och middag. Perfekt upplägg om ni frågar mig ;-) Det blev en riktig helkväll med spel för oss vuxna medan tjejerna sprang emellan film, spelet och kurragömmalek. - vi krashade i säng vid halv tolv hela familjen så att vi alla är lite segstartade denna lördag är väl inte så konstigt :-)



Men detta inlägg var egentligen avsett för en liten Axel-uppdatering. Det har hänt väldigt mycket de senaste veckorna så är säkrast att skriva upp det innan det faller ur minnet :-)

Den här lilla killen började sitta lite stadigare (om än inte helt stadigt) vid 7 månaders ålder, betydligt senare än sina systrar med andra ord, och det dröjde ända till slutet av mars innan jag skulle säga att han satt helt säkert. Han hann dock inte sitta stadigt på jorden många dagar för rätt vad det var tog han första krypstegen (3/4 för att vara exakt) och sen har han inte varit still många sekunder. Det tog dock några dagar innan han förstod sina möjligheter med krypandet, lite för lat för att utnyttja det och det var under långfredagen (14/4) som han verkligen såg världen som öppnades för hans knän och började utforska huset mer. I samma veva började han även resa sig mot typ allt och igår (21/4) började han få in knicksen lite mer på att gå med gåvagnen. Och där är vi nu, en unge som ställer sig mot allt och gärna stapplar runt med gåvagn (eller hand i hand med oss). Nu är det passapassapassa som gäller, men han är så mycket mer tillfreds med livet så det känns så skönt! 



Han är fortfarande sååå mammig/pappig, mycket mer än sina systrar och det går inte att ha barnvakt överhuvudtaget för tillfället... Sömnen har iallafall de senaste dagarna varit bättre än tidigare, han har kunnat sova i ett svep från elva-tolv-tiden till runt 7 vilket är ett jätteframsteg, hurra! Hoppas det håller i sig bara, hehe.

Han äter jättebra så länge det är hemmagjord mat, burkmat ger han inte mycket för och i nuläget får han ersättning under natten istället för välling men snart ska vi återintroducera lite välling till kvällen så får vi se hur magen reagerar denna gång.

Ja det var en Axel-uppdatering det. Nu ska jag faktiskt försöka kicka igång denna dag lite mer, tyvärr blåser det storm ute men någon liten tur ut ska vi allt få till. Skulle behöva göra lite trädgårdsarbete också hade vi en plan på att städa in lekstugan inför säsongen. En springtur ska jag ta och Agnes ska plantera sina frön hon fick i födelsedagspresent. Ja... också ska vi på bio i Härnösand antingen idag eller imorgon. Det känns lovely att ha en sån här lugn helg som ett litet break, att kunna göra precis vad man känner för i stunden. Det har varit mycket ett tag och nästa helg är det på´t igen, denna blev en välbehövlig liten paus. :-)




Avslutar med mina favvokillar, som i skrivande stund snarkar ikapp där nere i sovrummet, haha! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar