fredag 2 maj 2014

Greta 3 veckor och 2 dagar

Greta, 4300g och 54,5 cm lång den 29/4 - 2 veckor och 6 dagar gammal.
Greta spanar på pappas fina hår ;-) 

Ja, nu är vår lilla dam drygt tre veckor gammal och jag håller med om att tiden springer fram som alla förvarnat en om. Samtidigt som att en vecka känns som en evighet för att det händer så himla mycket på den tiden i hennes liv. På 2 veckors-dagen började hon le lite smått mot oss och blicken har blivit alltmer "med" och hon följer föremål med den. Hon är fortfarande en riktig liten tröttis och sover bra många timmar i sträck dag som natt. Äter ca var fjärde timme då hon först ammas och sen får ersättning som komplement, vilket hon fått från ca en veckas ålder. Älskar närhet och att bli buren, men sover även bra i vagnen när hon väl kommit till ro ordentligt. Hon verkar vara väldigt förtjust i att bada och blir alldeles lugn och ligger och spanar runt när hon förs ner i det varma vattnet. En annan favorit är hennes pappas hår, haha. Såfort Emil visar sig så flackar hennes blick upp till hans hår, och med hennes förvånade uppsyn stirrar hon ut den! :-D Vi har även "premiärat" på Öppna förskolan tillsammans med tre veckor äldre kompisen Thea för att göra små gipsfötter, men Greta sov sig i princip igenom besöket med en liten paus för mat. Agnes sjöng glatt i sångstunden, lekte och spelade spel.

Och på tal om Agnes så är hon totalförälskad i lillasyster - vill kramas, pussas och klappa, och gärna vara 1 mm från Gretas ögon. Något som Greta kanske inte är fullt lika förtjust i, och vi får påminna den kärleksfulla storasystern ca 100 gånger varje dag om att vara försiktig och inte springa/hoppa  i sängen så nära Greta och inte vrida hennes huvud åt fel håll eller kramas fullt så hårt. ;-P Samtidigt är det lite svårt att säga till henne eftersom hon ju gör snälla saker, men inte riktigt så försiktigt som man skulle önska. Hon har även hur många "gulligullnamn" som helst som hon kallar Greta och pratar med världens bebisröst med henne. När lillasyster skriker är hon dock inte lika rolig, speciellt om Agnes då tittar på film eller sitter och läser nån bok. "TYST GRETA, JAG HÖR INTE VAD DOM SJUNGER...TYYYYYST!" kan det då låta. Väääldigt harmoniskt med skrikande bebis OCH skrikande 3-åring ... och en superstressad mamma som ska försöka få ihop allt för att hinna i tid till BVC ;-)


Nej men på det stora hela har det än så länge verkligen gått bra allting. Greta är en väldigt lugn bebis (so far, det där lär man väl få äta upp), Agnes verkar nu ha börjat smälta allt det nya och är inte fullt lika känslig som hon varit och med några koppar kaffe så kan man även motverka den värsta sömnbristen (fy tysan vad jobbigt det är att vakna 2-3 gånger per natt och då måsta vara uppe ca en timme varje gång...... på det sättet tackar jag för att den första tiden går så fort, haha!) Vi är så otroligt lyckligt lottade som har två så fina tjejer och det ska bli så himla kul att se vad Greta kommer bli för liten typ med tiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar