tisdag 13 maj 2014

Greta och Thea

God kväll! Här hemma är vi full styrka igen, Emil kom hem från Mallis i lördagskväll och Agnes kom på söndagen hem från sin husvagnssemester med morfar och Ella. Hon var eld och lågor, hade sovit i husvagn, lekt på lekland och ätit godis! Haha, i bilen på väg hem hade hon fått bilgodis och då hade hon sagt till Ella (något i stil med): "Men säg ingenting till mamma, och om hon blir arg när vi kommer hem måste du skynda dig att åka!!", hahaha, som att jag är helt gaalen! Och på tal om vår knasiga lilla 3-åring gjorde hon idag sin första dagisdag sedan Greta föddes (vilket imorgon är FEM VECKOR sedan, ja tiden går fort...). Hon blev väl mottagen av bästisen Meja och de hade lekt tillsammans hela dagen berättade fröken. Skönt att hon får återgå till "sitt" lite, då hon just nu har så otroligt stora känslor och blir så arg på mig och Emil med utbrott som jag inte vet vad... Jobbigt att se henne ha det så jobbigt och man känner sig så maktlös, speciellt när man har en till en som pockar på ens uppmärksamhet. :(

Dagens utsikt från vår balkong. Så vackert med allt grönt, som en tavla!

Ja och på tal om något helt annat - vilket konstigt väder det varit idag!! Riktigt aprilväder med sol och regn om vartannat. Jag och Greta har haft en riktig slappardag, tog sovmorgon till halv tio och sen tog vi förmiddagen med ro efter ett misslyckat försök till en promenad eftersom himlen öppnade sig (och bugaboos regnskydd är såååå dåligt). Efter lunch gjorde vi ett nytt försök tillsammans med kompisarna och tillika grannarna Therese och Thea följt av kaffe och jordgubbar här hemma i köket. Hade precis tagit ut dynorna till stolarna på terrassen när himlen (för typ 10:e gången under dagen) öppnade sig och vi fick flytta in, gick det med men nu längtar man ju så mycket efter riktig sommar, sol och värme! De små damerna, som det skiljer prick 3 veckor på, fick sedan agera fotomodeller så vi fick föreviga dem tillsammans innan de blir alltför stora och  när Emil, Agnes och Mattias också kom hem så smed  vi planer inför en Sverigetripp till sommaren :-) Lääängtar! Ja, och sen hade i princip dagen gått. Greta har varit lite missnöjd till och från hela dagen, vilket även fortsatte till kvällen, så vi gav oss ut på en kvällspromenad (sol hela vägen, wohooo!) och jag hade en podd i öronen. Så skönt att få rensa hjärnan lite och inte behöva gå och vagga och vyssja hela tiden... när vi kom hem hade Emil redan hunnit lägga storskruttan som var väldigt trött efter dagis-come backen och Greta ligger i badet med farsan, så jag sitter här och ska pilla lite på en fotobok för att komma i fas. Nu måste man ju göra dubbla böcker antar jag, har ju Agnes 0-1 år, Agnes 1-2 år, och nu är jag strax klar med Agnes 2-3 år. Väldigt kul att ha kvar och man tittar på bilderna oftare än när man har flera tusen liggande i filer på datorn.

Jaja, här kommer några av dagens hundratals bilder på världens snyggaste brudar:

Och självklart måste den stora donnan också vara med när bebbarna fick vara med på kort:
"Gulligulligulli-Gretis". Storasystergoooos. Greta säger "Suck" och Thea undrar: "Vad tusan håller dom på med?!"
Klart Thea också måste få en puss av Agnes "Urmodern" Nordlander ;-)

Ser ni förresten att de få fjun Greta hade nu nötts bort fram i pannan och uppe på huvudet, hon är så kal så hon är alldels blank.. Haha, älskade lilla skallepär!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar