lördag 31 maj 2014

Lycksele djurpark

Hej från Vinliden!

Åkte upp hit i onsdagseftermiddags när Emil slutat jobba. Packade in allt i husvagnen och åkte iväg genom de norrländska skogarna i världens finaste kvällssol. Gretas första långresa... som gick himlarns bra faktiskt. Resan tog ju några timmar extra eftersom vi både hade husvagnen och småttingarna. Och några stopp fick vi allt ta, dels för att vila Gretas rygg, dels när Agnes var "KISSIS!!!!". Men det gjorde inget. Det var så vackert med spegelblanka sjöar och när vi kommit fram och gick och la oss vid tolv på natten var det fortfarande ljust!

På torsdagen åkte vi in till Lycksele och gick på djurparken, så himla kul tyckte vi alla fyra ;-P Eller ja, en av oss sov mest i vagnen, men nöjd var hon ju! Och Agnes var på strålande humör och tyckte det var så roligt att se alla djur. Det var öppningsdag på djurparken för sommaren och flera av djuren hade små söta ungar. Vi såg på alla matningar som var och det var inte alls mycket folk. Solen sken och det var alldeles lagom varmt för att orka knata upp och ner i alla BRANTA backar som det är. Vi var väldigt nöjda när vi återvände till Vinliden, dit även Victor, Jon och Elin anslöt sig på kvällen inför "släktfestivalen" som skulle börja på lördagen ;-)

En nyvaken liten tjej som somnade i bilen på väg in till Lycksele, men snabbt var hon uppe när sälarna skulle matas!
Spännande att se dem snurra, klappa sig på magen och hämta bollar!
Gulliga stora björnar...
Och ännu gulligare ulliga små björnungar som tumlade runt och klättrade upp för att åka rutschkana (En av Agnes höjdpunkter under dagen;-D - "Dom bråkar om vem som ska åka först!! Hahaha")
Dagens kartläsare som tog sitt uppdrag på största allvar i sann Dora-anda! ;-)

En gigantisk visent som gick staketet att verka väldigt klent när han stångade in i det. Något som gjorde att Agnes även la namnet visent på minnet för när vi kom tillbaka till Vinliden och berättade för morfar vilka djur hon sett var visent ett av dem. "Vi såg björn, säl, älg och visent" :-D

Lillgosan som mest låg i vagnen under dagen men kom upp för en matpaus! 
 
Lill-Bus-Gretis sportade djurpyjamas hela dagen för att matcha dagens aktivitet :-D 

Sen kom hon även upp för att smaka lite glass, hehehe....;-)
 
Efter glasspaus blev det "Barnens Zoo" och Agnes blev väldans förtjust när hon såg Lille Skutt som hon även hade på sin klänning och drog en riktig pose med honom, haha. Här snackar vi spexarnas spexare.

Agnes och Emil i Lille skutts grotta, också en av dagens höjdpunkter i Agnes tycke... ;-)

 
Sen var det dags att åka till Vinliden igen och det var först då Greta fick hoppa ur pyjamasen för dagen, haha.

1 kommentar:

  1. urgulligt..jag smälter. Björnar är otroligt vackra djur, man vill kela o gosa:) På Ica såg jag en uppstoppad björn som stod där några veckor som prydnad. Kramade om den förstås:D


    Irena, Örebro

    SvaraRadera