tisdag 4 mars 2014

3 års-kalas!

För tre år sedan, den 4:e mars kl 18:45 kom äntligen vår älskade dotter till oss! Efter att ha gått 1 v och 3 dagar över tiden utan minsta tecken till att förlossningen skulle starta var vi på "övertidskontroll" på special-MVC på Södersjukhuset. Där visade det sig att det var för lite fostervatten samt att jag hade en lindrig havandeskapsförgiftning så vi sattes igång senare samma dag. Ett dygn och fyra timmar från att förlossningen sattes igång, och ca ett dygn med värkar, kom hon äntligen ut till oss, 3565 gram tung och 52 cm lång. Och SÅ älskad från första stund. Nu har det alltså gått tre år och vår lilla bebis har nu blivit så himla stor. Nästan 1 m lång och drygt 12 kg tyngre. Klär sig själv, leker själv, vill vara ifred... Småbarnsgrejer som blöjor, nappar, vällling osv är för länge sedan borta och jag hinner verkligen inte med! Tänk, om 3 år till börjar hon ju nästan skolan. Vi är iallafall så himla stolta över vår godhjärtade underbara flicka, och vi må vara aningen partiska men hon är helt enkelt BÄST!



Ja, idag var det alltså äntligen dags för den där efterlängtade dagen som Agnes pratat om så länge (både med oss och med främlingar på stan, haha!). Äntligen var det dags att fylla år och få ha kalas! Inatt fick hon sova kvar i sin säng hela natten och när jag och Emil var uppe och pysslade i ordning födelsedagsbrickan och paketen i morse så vaknade hon, men efter att Emil påmint om att "Det är ju en speciell dag, ligg kvar här inne lite till!" så låg hon kvar i mörkret inne i sitt rum så vi fick gå in med skönsång, ljus, ballonger, tårta och paket på sängen.



Dagen har sedan fortsatt på hemmaplan för mig och Agnes medan Emil jobbade. Föreslog att vi skulle hitta på något men Agnes ville vara hemma och leka med de nya presenterna (och jag tror även hon tyckte det var rätt skönt att vara hemma efter att ha varit på vift i 4 dagar). Så vi hade en hemma-dag helt enkelt! Byggde med det nya legot, lekte med prinsessor, läste böckerna och bakade tårta! Också tog vi en liten promenad en gata upp för att säga hej till Therese och få låna lite tårtverktyg. Det är verkligen en djungel det där med tårttillverkning, tur Therese stod ut med mina 100 frågor....:-) Och i slutändan blev den faktiskt riktigt god! Chokladbottnar fylld med centerfluff, hallonmousse och grädde. Också såklart rosa marsipan över. Men övning ger förhoppningsvis färdighet och nästa gång blir den nog ännu godare och snyggare! ;-)  

En bild på tårtan lite senare under kvällen, efter att ljusen plockats bort och första biten är utskuren....

Hur som helst, vid 15 hade Emil jobbat klart så då kom han hem och svängde ihop middag som Therese och Mattias kom ner och åt med oss. Agnes hade önskat tacos så det var vad som bjöds! Ett lite underligt val eftersom hon typ aldrig äter någonting när vi äter tacos, och idag var inget undantag! Agnes middag bestod av gurka och lite ost! Hehe. Kan ha varit så att det var ett taktiskt drag för att orka mer fika?! ;-) Efter middagen byttes gästerna ut, T och M gick hem och morfar, Ella, Sara och Daniel kom, tätt följda av Agnes farmor och farfar som till A's stora glädje även hade med sig kusinerna Alfred och Nellie!


Paketöppning! *dam dam dam* - ännu en My little pony! Agnes absoluta favoriter som går varma på TV och som det leks med konstant för tillfället... Hon blev förstås överlycklig över nytillskottet "Sunset shimmer" (eller "Bekymmer", som Anette tyckte Agnes sa.... haha!)
Dags att blåsa ut ljusen för andra gången idag!
 
Köket i kalasskrud! Temat var (chockerande nog) rosa ! Rosa chokladbollar, rosa bullar, rosa tårta, rosa sylt på kakorna, rosa tulpaner, rosa band, rosa tallrikar.... Och inte minst: Rosa födelsedagsbarn!
Och än mer rosa blev hon när hon fick en rosa hårslinga isatt av Anna. Här är en fokuserad tjej som satt så still för att få den ditsatt. Därefter sprang hon till spegeln och såg väldigt nöjd ut. Kan tänka mig någon som kommer visa upp denna imorgon på dagis ;-)
Och slutligen var det väldigt spännande att undersöka den där bollen som vid kontakt med vatten skulle förvandlas till en prinsessa... Och efter en hel del bubblande var det faktiskt en blå plastprinsessa som flöt runt där i vattnet ;-)

Det var en vääääldigt trött tjej som gick och la sig ikväll. Men nöjd. Efter att ha läst alla de nya böckerna som legat i dagens paket så sov hon så sött . Tusen tack till våra fina familjer för att ni kom och firade vår 3-åriga prinsessa! Och till Therese och Mattias såklart :-) Nu vankas även kalas för Emils stora släkt på söndag, kalas med momme och CO. som är i Åre för tillfället samt barnkalas som Agnes så himla gärna ville ha. Ja, jag kommer nog få tillfälle att träna på min tårttillverkning, helt klart.... hehe.

God natt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar