torsdag 6 mars 2014

Vinliden 2014


En glad tjej med en liten abborre i högsta hugg!

Goddagens!

Blev tyst här inne igår, var så himla trött hela dagen. Antar att resan och kalasstress från i tisdags gjorde sitt till... Idag har vi iallafall haft mer energi och ett par grejer på agendan, först ut stod tandläkarbesök för lilla damen som gapade så stort och duktigt och visade upp alla 20 tänder. Efter det var vi på bibblan i säkert en timme och läste böcker och myste innan Agnes fick en bok (Födelsedagspresent till alla 3-åringar...) Och nu har jag just kommit in från en promenad med podden "Barnvagnspromenader" i öronen. Väldigt intressant att lyssna på om barnpsykologi och uppfostran... Agnes och Emil dom luringarna åkte iväg på bio direkt när Emil slutade! Dom borde nog snart ramla in genom dörren och då ser jag fram emot att sätta upp lite tavlor och hyllor så vår soffhörna ska bli klar!

Ja, det var denna dag det, men tänkte sammanfatta vår härliga tur upp till norr här i samma inlägg. Vår (troligtvis) sista resa som tre i familjen! I torsdagseftermiddag så packade vi in oss i bilen och brassade de ca 30 milen norrut. Vi har de senaste åren brukat åka till Vinliden över påsk, men i år kände vi att det blir lite väl omständligt att ge sig iväg med en liten nyföding så vi tog helt enkelt resan några veckor tidigare. Pappa och Ella åkte också upp och vi fick några mysiga dagar tillsammans. Fick tyvärr inte se solen så mycket mer än en liten stund under första dagen, men vi hade det varmt i luften och inget snöfall/dimma så vi kunde ge oss ut på skotertur varje dag! Är härligt att bara ta det lugnt, ha mycket familjetid utan en massa måsten utöver korvgrillning, pimpling, sovmornar och att äta massa god mat ;-)

Emil och Agnes redo för en tur! Agnes satt oftast med mig bak i kälken men fick åka några kortare turer med Emil eller morfar på skotern och en av gångerna så somnade hon i Emils famn mitt i allt vilket morfarn var väldigt nöjd över -"Bara Yamaha som går så tyst så man kan somna på dem, höhö".
Satt inne i denna söta lilla stuga och grillade en av dagarna!
Agnes första korvgrillning genomfördes med mycket koncentration.
 
Tokarna vi bodde med! Pappa och Ella... Också skymtar Ellas bror Lars bakom henne.
Ready for take off?
 
Vankades även pimpling, tror de drog upp typ 30 små mini-abborrar till Gurras (hunden) glädje. Han brukar leka med dem och kasta omkring dem men nu när de drog upp fisk mest hela tiden kutade han bara fram och högg ihjäl dem.... Mördarhunden. Lars drog även upp en redig gädda som Agnes, Gurra och Emil på bilderna inspekterar för fullt.
Storpimplarn! "Dom bara fiskar och fiskar"...  som Agnes sa till Ella :-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar