lördag 2 juni 2012

Skansen

Så vackert med blommorna alldeles vid Djurgårdsbron.

Åh vad jag ligger efter med bloggandet, har ju hunnit med en himla massa kul på sistone. I onsdags t ex, då packade jag och Felicia ner barn och matsäck i vagnarna och begav oss till fina Djurgården för att titta på älgar, påfåglar och små getter. Vi tyckte vi var ute i så god tid för att gå förbi på "Barnens skansen" innan alla (som det känns som) miljoner storbarn kommer dit. Men trots att vi nästan var där vid öppning så var det redan FULL aktivitet = Ingen höjdare för två små ett-åringar som lätt blir översprungna. Istället strosade vi runt och låste fast vagnarna och tog ett varv runt djuren, Agnes och Elias fick gå till fots - vilket såklart är mycket roligare! Det är tur att man kan gå med en annan som har barn, misstänker att annat sällskap skulle uppfatta det som ganska tråkigt att stanna till vid en liten trapp i en kvart - för att inte tala om någon liten grushög ;-) Utöver glada barn i små trätrappor och grushögar fick vi faktiskt se riktigt mycket kul från djurens sida! Små mini-killingar som var SÅ söta, en påfågel visade sin snygga uppfällda rumpa, ett lodjur fick en stor död råtta att leka med, sälarna blev matade med fisk och plaskade och gjorde konster och en ekorre åt ur handen på folk. Agnes skrattade riktigt kluckande både åt det brutala lodjuret och sälarna som vinkade till henne. 

 
Jag vet inte vad det är med min kära dotter men hon har börjat lägga sig på backen och rulla runt. Det är en blandning av att hon är blyg och att hon ska vila. Ser väldigt roligt ut när Agnes lägger sig ner på asfalten för att vila på mage/rygg eller rulla runt iallafall.
Tjusiga herr påfågel. Första gången jag ser deras fina fjädrar "uppfällda"!
 
Vara små bustroll som gärna ska vara precis där den andre är. Dom är så gulliga med varandra och klappar, pratar och skrattar åt varandra. BFFs! Här vid, enligt dom som det verkade, dagens höjdpunkt - en liten trapp.
Elias och Felicia spanar på sälarna!


När vi varit där i flera timmar satte jag ner Agnes i vagnen igen, hon somnade på EN SEKUND. Jag överdriver inte, hann knappt spänna fast henne innan hon sov så gott. En kaffe och lite utpustande för mammorna (det är kul, men absolut ingen semester, att gå på Skansen med små vildar - hihi) och sen promenerade vi genom stan med sovande barn i vagnarna och sjungande lyckliga studenter på flak. Vi gick till Klara Mälarstrand där en väldigt söt liten båt sedan avgick och vi kunde åka hela vägen till Gröndal. Supermysigt!

Och en sista bild på blomsterprakten på Djurgården!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar