måndag 9 april 2012

Påsk 2012 - Dag 1

Ja, påsken firades i år i Vinliden - ett litet område/by i Västerbottens län där pappas fru växte upp. Är ett gäng hus och alla känner alla också fixar dom skoterträffar, tävlingar och lotterier lite titt som tätt för folk i Vinliden och andra närliggande byar/områden ;-) Också har alla världens härligaste dialekt. Pappa och Ella har köpt Ellas avlidna mormors hus och renoverar upp det. Blir så himla fint och mysigt med gammeldags och lite nyare saker blandat. I år var det väldigt kul att åka upp då det var full stuga. Både Jag, Emil och Agnes. Pappa och Ella, syster Sara, "låtsasbrorsorna" Victor och Jon, också Jons Elin.

På skärtorsdagen var det skoter till en liten stuga med vedugn (eller vad det nu heter) där det blev pizzabakande och häng. Var inte borta allt för länge vilket var tur då det blåste rätt kallt. Men mysigt är det att sitta hoptryckta i kälken och Agnes satt helt tyst och spanade när vi var ute och åkte :)

"NUMBER ONE!" och en puss till moster :)
Hoho, glada familjen i kälken.
Framme i lilla vedugns-stugan. Gruppbild! Jag, Sara, Emil, Ella, Agnes och Ellas bror Lars.
Två coola skotertjejer, också Ella som bakar hiiiiiimla god skoterpizza :)
På gräddning
Mmmmm....
Enda minuset med denna resa var att vi inte hade några vinterskor på Agnes = kalla fötter och svårt att gå omkring. Nästa år ska hon få supervarma skor så hon inte fryser och kan gå hur mycket hon vill!
 Och på kvällen fick vi besök av en liten påskkärring påväg till Blåkulla. Helt klart den sötaste lilla häxan jag sett! :)

2 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder ! :) den där prickiga klänningen hade min Alva på ettårsdagen, såååå fin ! :D

    SvaraRadera
  2. Väldigt söt påskkärring!:)

    SvaraRadera