onsdag 28 december 2016

Att fira jul en andra gång

Efter en lugn juldag med biobesök, slappande och pyssel med julklapparna på köksgolvet blev det annandagjul och dags att piffa till sig igen.
 
 
Julfirande hos mamma med resten av gänget väntade till kvällen. En drös mer eller mindre vuxna. En bebis, 2 barn, en kattunge och en vorsteh-Yoshie.  Lasse hade gjort gudomlig lasagne och vi bytte julklappar allihop. 
 


 
Ledsen Axel, nästa år får du hugga in på godsakerna du också men än så länge är det gröt och puréer som gäller för dig ;-) Lillgubben som blev allt hostigare under kvällen och under natten fick feber.

 
Agnes och momme matchade i marinblå spets, så fina!

 
Sara och Benke höll goda miner och bäljade i sig cola sen utgången kvällen innan ;-)


En dabande Lasse och en Ville med en dabande tomte på tröjan! Ungdomen vettni...

 
 
Efter middagen var det dags för julklappsöppning. Badbomber, skrivbok och pennor, Anna-barbie, gosedjur, böcker, lego, puzzel, lektäcke = Väldigt nöjda barn. Trots att det var jag och Emil som fick kvällens största paket; Iläggsskiva till vårt köksbord - HA! 
 

 
 
Igår slappade vi mestadels, blev helt chockad när det var ljust i rummet när vi vaknade. Tittade på klockan som visade 10 ! Händer inte alltför ofta i vår familj att alla tre sover så länge. Under dagen fick vi besök av Agnes vän som var här och hälsade på och på kvällen gick jag ett par hus bort och träffade mina fina vänner som är utspridda lite varstans men hemma över julledigheten. Alltid lika kul och roliga nyheter bjöds det på <3
 
Och nu har vi lagt julen bakom oss.
 
Idag hade vi julgransplundring med dans runt granen innan den slängdes ut. Vi slog sönder pepparkakshuset och packade undan alla tomtar. Stjärnor och adventsljusstakar får stå framme lite till för det mysiga ljuset, men att bli av med barrande gran och plåttriga tomtar kändes befriande.
 
Nej nu ska jag krypa till kojs. Imorgon blir det en tur söderut för att hälsa på vänner i Sundsvall och smita in en sväng på Birsta för lite shopping. Vi har ju ledigt allihopa tillsammans ända tills efter 13dags-hegen. Underbart!
 
God natt på er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar