tisdag 13 december 2016

Att fira Lucia

13 december.
 
Lucia.
 
Tidig morgon.
 
 
Det var inte precis svårt att få upp dessa donnor imorse, något förväntansfulla!
 
Innan det ens hunnit ljusna ute var vi på plats på dagis för det årliga Lucia-firandet. Agnes sista dagis-luciatåg, skriver jag med en tår i ögat... Gretas andra. Och Axels allra första :-) Så fint och stämningsfullt med dessa koncentrerade små barn som äntligen får visa upp det som de tränat så mycket på.
 
 
När vi kom hem igen hade solen börjat gå upp och färgade himlen sådär magiskt rosa, medan vi såg dagens avsnitt av Selmas Saga... Och efter det var det ÄNTLIGEN dags för det som stod i brevet från nissarna som låg i dagens paket - Att Klä Julgranen.
 
 
Med tungan rätt i mun sattes "pomlorna" på grenarna. Och en och annan studsade i marken...

 
"Greta! Kolla mammas fina kulor!" - Sagts av Agnes. Hehe, de här kommer inte de små barnfingrarna i  närheten av ;-) Synd bara att ett antal av dem krossades för ett par år sen när granen VÄLTE! Och det var inga barn som var inblandade utan en värdelös julgransfot...
 
 
Luciorna bytte skepnad till tomte och tärna och klädde granen som att de inte gjort annat. Och som vanligt hamnade de flesta längst ner. :-D Gärna två och två.
 
 
Och som sagt, även en och annan i golvet. En liten ängel tappade sin ena vinge men det var inget som inte lite Karlssons klister kunde råda bot på.
 

 
Tadá!
 
 
Tre barn som är väldigt nöjda med sitt resultat :-D (Speciellt Axel som varit högst delaktig...)
 
 
Och här har vi det färdiga resultatet!
Emil tycker det skär sig med de röda kulorna mot de pasteliga så de plockade han i smyg ner när barnen inte såg, och än har vi inte hört något om det. ;-)
 
Nu har vi haft en lugn och fin dag, det har målats med vattenfärg och tittats på Luciatåget på TV:n. Emil och tjejerna har plockat in lite smågranar och rullat köttbullar. Jag har hängt med lillkillen och inte fått så många knop gjorda i ärlighetens namn. Nu åker Emil strax på jobbet och jag ska försöka peta in några tandpetare i ögonen för att hålla mig vaken i eftermiddag - blir ett tidigt god natt med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar