söndag 25 december 2016

Julafton

Julafton 2016
 
 
En så himla fin dag, från morgon till kväll.
 
Om vi tar det från början;
 
 
Tidig morgon och två små flickor kommer intassande i pyjamas. Agnes: "Jag låg och väntade JÄTTELÄNGE innan jag väckte Greta och vi gick upp och kollade under granen. DET LIGGER JULKLAPPAR DÄR! OCH TOMTEN ÅT UPP GRÖTEN!" Tomten hade även tagit brevet som Agnes lämnat kvällen innan. Brevet som hon själv knepat ihop: "Axel fins". Hon var rädd att tomten annars inte skulle veta att Axel kommit till världen och därmed inte lämna några julklappar till honom. <3

 
Vi tittade på sista avsnittet av Julkalendern och åt frukost, och precis när vi ätit klart får Agnes syn på någon som kommer gående med lykta på vidderna nedanför vårt hus. "DET ÄR TOMTEN!" Mycket riktigt, han hade visst glömt varsin klapp till barnen. Agnes konstaterade sedan att det faktiskt låtit som farfar, men att det kan ju inte ha varit han eftersom han inte såg ut som farfar.... ;-)
 
 
Därefter var det ÄNTLIGEN dags att öppna de där klapparna som legat under granen ett par timmar för länge om man frågar tjejerna ;-) Axel var dock först på plats.

 
De blev så glada för klapparna och när allt var öppnat var det lek ett par timmar innan vi piffade till oss, knäppte av några bilder och for iväg till barnens farmor och farfar där alla kusiner höll till lagom till Kalle Anka.

 
Tokfiorna var så fina i sina matchande klänningar som legat i en av julklapparna <3

 
Klart vi måste ha en bild på alla tre skatter. Ett stycke stolt Greta ville ha lillebror i famnen denna gång, ni ser hur koncentrerad och nöjd hon är. (Hon har verkligen börjat växa in i den där storasyster-rollen. Springer och hämtar leksaker åt honom, sjunger för honom och vill hjälpa till vid matning och blöjbyten. Mitt hjärta gör volter!)
 
 
 
Sen parkerade vi oss i sofforna på Gumåsvägen med hela Nordlander-klanen. Tittade på Kalle Anka, drack glögg och väntade... Tack och lov hade vi många spejare som höll utkik efter tomten.
 
 
Som till sist kom även dit med ett gäng klappar. Hurra! Greta blev rädd för denna tomte och gömde sig bakom mig, hon vågade inte ens komma fram och hämta paketet, men sa åtminstone tack och hejdå tomten (lite för nöjt) när hen skulle gå. ;-)
 

Axel blev däremot inte det minsta rädd utan tittade intresserat på tomten.
 
 
Därefter tog småtomtarna över julklappsutdelningen och vi och barnen fick massa fint. Det allra roligaste var ändå att vi allihop åker till Lofsdalen över trettondagsaftons-helgen. Tjohoo!
 

 
Axel passade på att mysa hos farmor och farfar en stund.. 

 
...medan jag hjälpte tjejerna. Doktorväska, virknings-kit, klänningar m.m. låg i deras julklappar. Väldigt nöjda båda två.
 
 
Sen var det julbords-dags! Som vanligt kom jag bara ihåg att knäppa på barnen men de höll låda så det räckte till hela huset.

 
Ett rungande "Hej tomtegubbar slå i glasen" ljöd och det skålades friskt i julmust!

 
Vi andra åt också massa god mat, spelade julklappsspelet och hade en supermysig eftermiddag och kväll. Axel ville inte missa julafton utan höll sig vaken så gott som hela dagen med någon kort Power-nap här och var.
 
Nej, detta var verkligen en toppen julafton som vi sparar långt in i våra hjärtan. Barnen har så roligt och ränner runt och tar hand om varandra så fint och innan vi gick hem fick Agnes en stor PUSS av kusin-Chrille, han som hon så småningom ska gifta sig med enligt de båda. Haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar