lördag 4 mars 2017

Agnes 6 år!


Som alltid är den 4:e mars känslosam. Dagen då vår förstfödda dotter kom och tog oss med storm, gjorde oss till föräldrar och gav vårt liv en helt ny mening. Det går verkligen inte att beskriva denna lycka men jag kan väl säga det som att plötsligt var livet en färgfilm istället för svartvit. Vi var vår lilla supertrio i tre år innan familjen fylldes på. Agnes har funnits hos oss genom många stadier i livet. Flytt från Stockholm till Sundsvall till att vi flyttade in i vårt hus här i Kramfors. Hon var med på min examen och hon har alltid hängt med oss på våra upptåg. Det är annorlunda att bli förälder långt ifrån sina egna föräldrar, och ja... man svetsas helt enkelt ihop väldigt mycket, man är alltid tillsamman liksom. Och dessutom ens första barn. Agnes har sen varit en riktig klippa och superstorasyster till sina småsyskon och funnits där för dem från start. Hon är extremt familjekär, har världens finaste hjärta och är mån om andra samtidigt som hon är trygg i sig själv och vad hon vill. Vi älskar dig Agnes, så otroligt mycket. och är så stolta över dig och den fina person du är. <3

Med det sagt har vi idag alltså firat födelsedag så det står härliga till!
 
 
Firandet började redan igår, och startskottet gick vid 16 när Maria och Ludde kom och fikade och uppvaktade Agnes. Efter att ha spelat spelet URKUL (perfekt present för Agnes som vill lära sig klockan - Tack M och L), fikat och surrat vinkade vi hejdå och laddade om för ännu mer kalasande. Sara, Henke, pappa och Ella var näst ut och kom på middag och Agnes fick ännu mera fin-saker som en symaskin och kikare (tacktacktack!). Vi var helt galet trötta på kvällen men pimpade hemmet med vimplar och ballonger och slog in de sista paketen innan vi kraschlandade i sängen efter en galet hektisk men superkul dag.

 
Imorse smög vi upp vid 7 och stekte pannkakor för brinnande livet. Pannkakstårta hade damen önskat och pannkakstårta fick hon. Sen smög vi in i tjejernas sovrum och bar ut Gretis också gick vi in allihop och sjöng för full hals för tjejen som legat och rävsovit ett bra tag ;-)
 
 
Som hon har laddat för den här dagen. Hon har inte kunnat somna på kvällarna under flera veckor för att hon varit så förväntansfull för denna dag och var i morse så genuint LYCKLIG så hon slet tag i Greta och gav henne världens kram. Som jag fick på bild här dessutom! :-)

 
Assistans vid paketöppningen var ingen bristvara. Hon blev jätteglad för våra presenter också - massa lego, en klocka, pyjamas, sängkläder, morgonrock, bakgrejer, skidglasögon... men det bästa från oss var enligt henne "ESSESÄREN" (necessären) som var fylld med lite viktigheter som ett lypsyl, en liten spegel, klisterörhängen, tandborste och tandkräm, en liten hårspray och sådär. Tycker det är så kul att "det lilla" fortfarande kan vara det bästa i den här åldern :-)

 
Hurra hurra hurra för Agnes! Här är hon redo att hugga in på pannkakstårtan. Efter frukost stängde jag och Agnes in oss på hennes rum och byggde lego som aldrig förr och fyllde i "Födelsedagsboken" - en bok hon fick av vänner i present när hon var liten och som man fyller i varje födelsedag. Det är lite olika frågor man ställer till barnet samt att hen får rita en teckning och lite så. Jättekul bok!
 
 
Sen hade hon ju beställt typ värdsklassigt vinterväder. Det var heeelt fantastiskt, så innan lunch tog jag och tjejerna oss lite pulkåkning i pudersnön med Therese och Thea, superhärligt!!


Sen var det kalasdags igen! Iläggsskivan i, grädde på tårtan och kakorna på kakfatet också var vi redo igen.

 
Först ut var Agnes farmor och farfar, som hade ett superpaket med sparkcykel i! Här ser ni Agnes in action, hon har åkt runt på denna sparkcykel heeela kvällen sen. Runt, runt, runt. Och stylar med att ha båda fötterna uppe samtidigt (därav den koncentrerade minen på bilden, hehe).
 
 
Axel är ingen partyprisse utan snarare partypooper. Det här med liv och stoj är inget för han, hehe. (Klingar illa med tanke på vilken familj han fötts in i, haha!)

 
Hela kalasgänget! Som äääälskar när jag gör såhär... "Titta hit allihop". Hahaha... Gullisar är dom i alla fall allihopa! Kolla på Gretis, haha! Agnes fick f.ö. Underbara claras "plant-bok" av mamma och CO., och en massa frön och grejer - så här ska sås! Det är den boken hon sitter och tittar i på bilden.

 
Någon sång ville hon inte ha, men några hurra-rop och blåsa ut ljusen gick hem i alla fall :-)
 
 
Dom där småsyskona som finner varandra mer och mer hela tiden. Usch vad jobbigt det för övrigt är att vara lillasyster till ett födelsedagsbarn. "Mamma, jag lillar paket" (gillar paket) sa Greta, när Agnes fick en massa och inte hon. Tur det är hennes tur snart också, lillgumman.

 
Farsan Balo hann ta en kaka han med, hihi. Han som har sportlov med oss andra hela veckan. Tjoho!
 

 
Lagom till att kalaset var slut var det en liten brorsa som också kastade in handduken.
 
Vi har haft en lugn kväll sen, lagade hemmapizza med tjejerna efter födelsedagsbarnets önskemål och har byggt lite mer lego, ätit lördagsgodis och kollat på film. Och packat såklart! Det blir Åre ändå, pratade med en doktor på KRY idag som inte alls tyckte det var vattkoppor vi drabbats av så vi gjorde glädjedansen och far trots allt! Ja, det var denna dag. Jag tror födelsedagsbarnet var väldigt nöjd. Hon funderade vid läggningen om vi kanske skulle kunna sjunga för henne på morgonen någon fler dag? Typ när det är barnkalasdags eller så.... haha! Svarade Njaa det gör man ju på födelsedagar men en frukost på sängen kan vi väl ordna ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar