söndag 26 mars 2017

Sundsvallsutflykt

Happy Weekend!

I fredags race:de jag och barnen typ heeela dagen, började med 3 års-koll med Greta som var så blyg men väldigt modig, hon som är så rädd för doktorer gjorde ändå allt de bad om och avslutade med att få två tjusiga tatueringar :-) Sen var vi tillbaka på kyrkis för första gången på vad som känns som en evighet, innan vi tog fredagsmys här hemma. Bakade (som vanligt känns det som) inför Agnes barnkalas, lekte på lekparken, hade våffelkalas en dag i förväg och sen kom Emil hem lagom till lillebror hade somnat. När vi haft Let´s dance-fredags-mys och Emil skulle lägga tjejerna vinkade jag hejdå och smet upp på lite surr en gata upp innan det var väldigt skönt att kraschlanda i sängen. Härlig, men hektisk, fredag!

Den hektiska fredagen kompenserade vi med en luuuugn lördag.... ELLER INTE! Vi hade lite lösa planer för dagen men fick ett ryck vid frukosten och bestämde oss för UTFLYKTSLÖRDAG istället. Gjorde oss representabla, packade bilen knökfull med kläder, vagnar, bärselar, barn, vuxna och gav oss iväg söder ut efter E4:an, MOT SUNDSVALL!


Första stoppet fick bli Birsta. Agnes handlade lite kalasgrejer också kärade Greta ner sig i en klänning så vi var helt enkelt tvungna att köpa den. En "JÅSA JORDGUBBE-DINNING" (rosa jordgubbsklänning). Den där koftan jag var på jakt efter till henne ville inte uppdagas dock. Som vanligt kommer man därifrån med annat än man tänkt sig ;-)


När shoppingen var avbetad väntade köttbullslunch på IKEA. Bästa, om ni frågar våra barn! Axel fick inte så mycket köttbullar men däremot en keps (till Emils stora glädje). ;-)


Vi hade en kort och sträng "to do-list" på Birsta för att inte bli kvar där hela dagen och var faktiskt riktigt duktiga att följa den (även om det kanske slank ner ett och annat som även inte stod på listan;-P). Detta för att istället styra kosan till Norra Berget. Solen sken och det kändes riktigt vårigt i luften. UNDERBART!


Norra Berget var ett favvo-utflyktsmål den korta tiden vi bodde i Sundsvall, men sedan vi flyttade har vi inte varit där en enda gång. Kärt återseende! Agnes har ju några fler år på nacken nu än sist, och istället för djuren var nu de gamla husen favoriten.. Spännande att spana in. 


Och lekparken är såklart också en favorit! :-) Agnes försvann iväg med en nyfunnen vän medan Greta hängde mest med Tove och klättrade upp och ner i klätterställnings-rutschkanan ca en miljon gånger.


Efter en liten sovstund i gosig vagn kom en glad bebis upp. Han fick också hänga med i lite karuseller och gungor, men höjdpunkten för honom var nog mest att bli överöst med pussar av lilla Tove, haha!


När vi vinkat hejdå till familjen Sjöberg/Stattin slog jag och Emil oss ner på en bänk mot en vägg i solen. Tjejerna lekte lite till och man kunde till och med sitta utan jacka. DET kallar jag vårtecken!!


Innan vi lämnade berget tog vi en sväng upp till utsiktsplatsen och förundrades över alla små "leksakshus" och horisonten längst bort.


Efteråt fick vi ett ryck och åkte lite snabbt in på Birsta igen för ett stopp på en skoaffär. "Det hade ju varit skönt med ett par gympadojor inför den stundande våren".....vips så hade vi både råkat köpa 3 par skor, samt stannat även på andra affärer och handlat både koftor till tjejerna och jag en regnjacka.... och plötsligt var klockan sent, så middagen för dagen fick intas på MAX innan vi åkte norrut hem till lilla huset igen.

Ja, om förra söndagens utflykt var som ett dåligt skämt så var denna dag superhärlig och det mesta klaffade. Det är ett ständigt lotteri med barn ;-)

Lördagen avslutades med bad ute för mig och tjejerna innan vi fick "äta upp" att vi varit borta hela dagen och efter läggningen race:a med sista baket inför kalaset, fixa godispåsar, hänga upp vimplar osv, osv. Blev inte många minuters häng i soffan igår med andra ord.

Men idag har vi alltså SÖNDAG och det är dags för Agnes efterlängtade barnkalas. Det kommer bli fullt ös här hemma, 12 glada (förhoppningsvis) barn, säkerligen några föräldrar och ett alldeles för litet hus i sammanhanget... hade planerat för skattjakt ute men det är såklart isbana på baksidan så det får vi hoppa över. Ja ja, det blir nog bra. Nu ska jag locka hår på dagens huvudperson så får ni ha ett härligt avslut på helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar