tisdag 7 mars 2017

Björnland och bubblig prosecco.

Då är ännu en dag här i fjällsvärlden till ända, en dag som varit så bra och fin så man bara kunde drömma om det! Känner att mina superlativ inte riktigt räcker till - så bra har det varit! Här kommer en redig bildbomb från denna fantastisk dag.
 
 
Först ut imorse var återigen Agnes skidskola. Medan Emil och Greta gav sig ut på äventyr slog jag mig ner i solen med en sovande Axel och tjuvkikade på alla gulliga slalombarn i sina västar. Måste ge en eloge till dessa skidlärare också, energi så jag vet inte vad! Kan nog behövas, för var många flygplans-ledare som åkte förbi med gråtande barn i släptåg, hehe.

 
Emil och Greta åkte både ut på lite längre äventyr och hängde i barnbacken. Nu har det verkligen låssnat för henne med svängarna, hon är superduktig!

 
När hon blev för frusen efter en massa åkande pep jag, hon och Axel hem till stugan för att tina upp oss lite och fixa lunch innan de andra ramlade in de också. Och därefter var det äntligen dags för oss att få lite lillebrorsvakt för att kunna åka ut på äventyr alla fyra. Axel lämnades till momme och extramomme Tette som skulle promenera och pyssla om honom medan vi åkte.
 
 
Och som vi åkte! Eloge till den här fantastiska killen som kört runt med en liten Greta upp och ner hela dagen (kan skvallra om att han ligger här i soffan med rejäl träningsvärk nu till kvällen;-)
 
 
Vi åkte med en lång ankarlift och utsikten där uppe var så andlöst vacker. Ah, balsam för själen. Solen strålade och snön på träden gnistrade så att det såg ut som ett riktigt sagolandskap. Jag NJUTER så mycket av allt det vackra och skulle kunna knäppa av en miljon bilder utan att alls kunna skvallra om hur det verkligen är.

 

 
Rolig sagobacke med massa nallar var ett roligt komplement till all vanlig åkning. Tjejerna tyckte det var väldigt kul att åka in i de olika stationerna.

 
En låtsastraktor måste förstås provsittas.

 
Sen stannade vi flera gånger mitt i backen för lite varm choklad- och kexpåfyllning. Kändes också som ett vinnande koncept för tjejerna, de åkte hur länge som helst utan att tröttna.

 
Emil och Greta var i laget Violetta-Törnrosa, och jag och Agnes tillhörde Snöstjärnorna. Det var tävling om det mesta ;-)


Efter att ha åkt flera timmar mötte vi upp de andra i liften och åkte tillsammans upp till Kopperhill för en fördrink ;-) På bilden syns Greta som beställt sin cola-drink.
 
 
Dom här två galningarna och bebbe-bror anslöt till oss andra. De hade gått upp (2 km i ordentlig lutning) TVÅ gånger. Anledningen till att vi åkte upp allihop var för att de hade bestämt att de skulle gå upp dit med vagnen när Axel skulle sova, men av någon anledning gick de upp även en gång tidigare under dagen med honom. Detta resulterade i att de knappt hann hem till stugan för lunch innan de var tvungna att gå igen för att hinna möta oss vid bestämd tid. De var heeelt färdiga kan jag lova, vagnen är ju inte precis jättelätt längre, och i de backarna... huh! Starka mommar :-)

 
Hela härliga gänget!
 
 
Ville försökte gömma sig för linsen på gruppfotot, men så lätt kommer han inte undan ;-) Hehe.

 
Agnes hittade den perfekta drinken för henne. AGNE´S SUNNY DRINK.

 
Kunde inte bli mer passande, vår lilla solstråle och kämpe. Idag har hon lärt sig komma upp om hon ramlar, ta på och av skidorna och såklart blivit modigare och modigare i backarna. Drinken gick hem och sörplades upp i ett nafs.

 
Greta hängde mycket med sin nyfunna vän "Höna", Haha! Hon har hört fel och förstått det som att han heter Höna, och inte Böna ;-)

 
Till sist vaknade även denna lille buse upp och kom upp och gosade och käkade lite mat, innan vi åter vinkade hejdå och han fick promenera ner för backarna med mommarna medan vi andra spände på oss skidorna och åkte ner till stugorna igen.

 
Det blev en riktigt lång skiddag idag och i var så trötta när vi kom till stugan. Efter lite bastu och Lasses köttfärssås tackade vi för oss och bäddade ner oss och läste god natt-saga. Mysigaste stunden på dagen och tjejerna somnade på 2 sekunder efter att sagan tagit slut.
 
Nej ni hör ju, kunde inte bli en bättre dag! Nu är det kväll i vårt hus och jag ska avrunda detta inlägg. Nattinatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar