tisdag 28 mars 2017

Agnes 6 års-kalas

Så var det i söndags dags för Agnes efterlängtade barnkalas, tre veckor efter födelsedagen... hehe. Vi brukar köra all in på kalasen, bestämt tema och beställt grejer veckor i förväg.... men i år tog vi det easy-peasy och det gick ju preeeeecis lika bra i födelsedagsbarnets tycke! Agnes fick som sagt bestämma kalasdukning dagen innan och hon hade önskat något så enkelt som glasstårta. Jag tycker att det är väldigt kul att fixa med barnens kalas men det börjar visa sig att man har några ungar nu... Känns som att vi precis haft dop för Axel när Agnes födelsedag med X antal kalas kom, nu får vi en "fri" helg och sen sätter Gretas kalasande igång ;-) Tips: Sprid ut ungarna era lite....alternativt föd dem samtidigt så man kan slå ihop kalasen, hehe.


Först ut var det skönhetssalong. Hallondrink, manikyr och frisering stod på agendan och vi fick två väldigt tjusiga kalastjejer.


Nya gympadojor och nya klänningar. Med munnarna fulla av maränger. Och taggade till tänderna!


Agnes hade valt guldtallrikar, blommiga servetter och randiga sugrör. Och som vanligt "beställt" chokladbollar, syltkakor och kolakakor. 


Snabbt var glasstårtan gjord. Svårt dock vad man skulle servera på och glassen smälte snabbt. Men kul såg det ju ut iallafall ;-)


Hon som dör av skam när hon ska blåsa ut ljusen och som absolut inte vill bli sjungen för. Lilla gumman!


Efter fikat vankades det lekar. Det ställer lite mer krav på en annan nu när de har blivit större, de leker inte fullt lika mycket själva längre ;-P (speciellt inte i vårt hus som känns aningen för litet i detta sammanhang) Nästa år blir det i en gympasal eller nåt, konstaterade jag och Emil när gardinskenan halvt revs ner och plopparna regnade som konfetti.


Efter kalaset var vi rätt trötta allihop. Lite pyssel med de jättefina presenterna, och sen blev vi tacksamt nog bjudna på middag hos farmor´n och farfar´n när vi skulle hämta hem lillebror som hängt där i godan ro medan vi kalasat gärnet :-)


Härlig kalasdag var det, Agnes var nöjd som sagt och nu har vi en färdigfirad 6-åring här i huset. Som igår invigde cykeln för i år på en stormig kvällstur, och imorse var hos tandläkaren där hon fick MVG. Dom rekommenderade f ö att man hjälper dem med tandborstningen ända upp till 10 år (!) Lät länge tycker jag, men det är väl bara att kämpa på.. ;-)

Idag är jag och Axel hemma på tu man hand. Mamma var här och åt lunch och nu ska jag ta mig an en något kaosartad tvättstuga som blivit åsidosatt lite väl mycket i helgen... Och sen är det avslutning på simskolan ikväll.

På återseende, tjing!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar