tisdag 14 mars 2017

Ny vecka - Ny sjukdom

Hej på er!
 
Här har vi tagit Ny vecka med Ny sjukdom, börjar bli tjatigt det här men så är det.
 
 
 
Vi hade iallafall en tipptopp helg! I lördags kalasade vi både för "Onkel Nicke" som fyllt 30 och för min syster Sara som fyllde 26 dagen till ära. Också var det ju Mello mitt i allt som vi tittade på. I söndags hade vi besök av en kompis till Agnes innan det åter vankades kalas här hemma för henne, denna gång med alla kusiner med familjer. Fullt i vårt lilla hus, men finns det hjärterum så finns det stjärterum, som det sägs ;-)
 
Ja, alla dessa trevligheter hann vi med innan Gretis åkte pang bom på hög hög feber under natten mot måndag. Varm som en kamin var hon och det fick bli en riktig hemma-måndag för vår del. Tjejerna är ju alltid lediga på måndagar men vi brukar försöka ta oss iväg på nån typ av äventyr, men nu var Greta såå hängig och somnade lite varstans i huset, så vi höll oss inne istället. Lyckan för Agens när farmor och farfar undrar om hon kanske vill följa med ut till stugan för lite korvgrillning och skidåkning istället.... Ja, lyckan även i mitt hjärta så slapp man ha dåligt samvete för en tråk-dag för henne :-)
 

 
Idag var Greta mycket piggare igen, febern var borta men en feberfri dag hemma gäller såklart. Agnes åkte iväg glad i hågen och jag och småttingarna klädde på oss för en dubbelvagnspromenad in till affären (kan meddela att det var riiiiiktigt tungt med dubbla barn, matvaror, slask blandat med ishalka och sista biten uppför ladybacken, puh!) Vi passade även på att hämta ut ett paket som legat på posten ett tag nu utan att hämtats ut. Jag klickade för ett par veckor sedan hem några böcker på bokrean, och det kändes ju himla passande att hämta ut dem mitt i VAB-träsket.
 

Greta fick två Ingrid-böcker varav den ena handlade om att ha "Bassiluskan" på besök. Hoppas på att den kan fungera som lite terapi för henne som är SÅ rädd för att träffa doktorn och typ får panik bara man nämner doktorer eller medicin.... :-(


När vi inte har läst böcker så har här lekts med duplo, lagts puzzel och rullat boll fram och tillbaka. Den här lilla stjärnan är ju ett glädjepiller utan dess like och kläcker ur sig så otroligt roliga saker hela tiden. Att hänga med en snart-tre-årig Greta är helt klart skratt-garanti ;-) Så härligt att se henne pigg igen, hoppas det bara var ett kort besök av sjukdom denna gång och att den där nedrans Bassiluskan lämnar lillebrorsan ifred denna gång.

 
Nu håller jag tummarna för en bra natt utan några nya insjuknanden!:-D
 
God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar