onsdag 1 mars 2017

Blommig tjejdag

Hej MARS, du är välkommen! :-)
 
Mars för mig är glädje! Man börjar känna av vårens början, det är födelsedagsmånad för vår äldsta dotter och ljuset återvänder allt mer. Vår februari har varit bra, men "vabruari" lämnar vi såklart gärna bakom oss, även om det verkar gå sådär nu då - hehe.
 

Molnen skingrades så vackert över bergen i morse och det kändes riktigt "marsigt" ;-)

 
Tjejerna är åter på hemmaplan på heltid, till Agnes stora besvikelse. Hon hade nåt pyssel på gång på dagis och skulle ju få bjuda på glass och allt, men nu är det som det är och hon höll modet uppe ändå. Som plåster på såren tog vi fram klistermärken i massor och kickade igång dagen med klistrande och äppelätning. Lagom till Axels första sovning kom barnens farmor och lånade med sig honom hem och sen såg vi inte skymten av honom förrän flera timmar senare.

 
Och sen hade vi en härlig dag, jag och mina tjejer. Det kändes lyxigt att ha ordentligt med tid för dem. Ingen stress att ha en bebis som vaknar vilken sekund som helst utan faktiskt få göra klart det man tar sig för vilket inte hör till vanligheterna. Märkligt dock att inte ha lilla klängbjörnen hemma, och fram på eftermiddagen saknade vi honom verkligen!

 
Ännu mer "Marsiga Tecken" - skott! När jag klippte ner mina jäääättetjusiga pelargoner kunde jag inte låta bli att spara några kvistar som såg rätt halvdöda ut, men jag slängde ner dem i ett glas med vatten et voilà!
 
 
Sen passade vi på att gå ut och leka i snön. Också enklare än när man inte har bebis med sig. Snyggaste snögubben/gumman (?) tillverkades och tjejerna var SÅ nöjd med den. :-D  (Ja, det var Gretas mössa som inte blev helt optimal i storlek, men lika nöjd för det var hon...hehe)
 
 
Vi tog med oss våra äpplen och vattenflaska för picknick i skogen, och tog sikte på det där stora härliga trädet, där vi kunde hålla span på lekstugan från ett för oss ovanligt håll.
 
 
Väl framme vid trädet hittade vi en spännande stege, efter några klättringsförsök konstaterade vi att pappsen nog får spika i några bättre pinnar ;-) Med ryggen mot stammen satte vi oss sen för vår efterlängtade picknick, som dock lät betydligt bättre i teorin än den var i praktiken. Regnet började droppa, det var blött och inte alls speciellt mysigt. Vi tog med oss äpplena hem igen istället. ;-)
 

 
Vi gav oss på kalasbakning för andra gången denna vecka.
 
 
När en syltkaka provsmakats myste vi ner oss i soffan för sagostund. Agnes har fallit pladask för LasseMajas Detektivbyrå så vi läste kapitel på kapitel :-) Lika kul för en annan som för barnen.
 
Sen kom Axel hem igen, Emil slutade jobba och jag vinkade hejdå till gänget och mötte upp mamma för en date. På blomaffären :-) Kanonbra date-ställe, vi var där säkert en timme och både nya blommor och krukor fick följa med hem. Och jord så de små pelargonkvistarna ska få bli planterade när andan faller på.
 
Annars är läget detsamma här hemma, Greta har några utslag med ingen klåda eller feber. Får se om de kommer snart. Jag är fortfarande förkyld och är så sablarns less på det. Jag som kommit igång så bra med träningen har väl tappat allt nu med denna långa vila.
 
Ja, det var vår tjejdag det. Pyssel, docklek, snögummatillverkning, bakning, läsning och sen en redig blom-date. Toppat med lite snuva och koppor. Det blev en härlig dag det här också, även fast vi inte fick vår efterlängtade, i detalj-planerade, Birsta-utflykt. ;-P Tar sikte på nästa gång istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar