måndag 6 mars 2017

Sportlov!

Hej från ett soligt Åre! Eller ja, den här tiden är det mest stjärnor och måne som lyser, men en strålande dag har vi i alla fall haft! 
 
Tänk att vi kom iväg på vår efterlängtade resa. Rätt så tidigt brassade vi ifrån Lundis igår, först av våra medresenärer... Sist kom vi dock fram. Och inte kan vi skylla på bebisen, för han sov i princip hela resan!! Ett långt stopp i Östersund för handling och lunchintag gjorde däremot sitt till. 15:00 fick man stugan, och 15:00 rullade vi in på parkeringen, så ändå helt OK tidsmässigt!
 

Som vanligt blir barnen eld och lågor när det är våningssängar där man är. Vet inte riktigt vad som är så exotiskt med det, eftersom de har en egen våningssäng hemma - men upp i dom ska de alltid :-)

 
Denna gång pep Agnes upp till de andra men Greta och Axel "höll låda" i överslafen, och Greta var mycket noga med att bädda ner både henne och Axel under hennes filt :-D Vi installerade oss sedan i lugn och ro, jag och tjejerna gick ut och lekte lite i alla snöhögar och sen var det middag uppe hos de andra.

 
Imorse var vi uppe med tuppen och underställsgänget här på bilden var mycket taggade! Speciellt 6-åringen som skulle på skidskola dagen till ära.
 
 
Lillsyrran måste förstås göra samma pose hon ;-)

 
Sen var det bara att göra oss i ordning för skidåkning, Greta beställde MÅNGA, LÅNGA flätor och blev nöjd med resultatet.
 
 
För att vi skulle få mer tid till att träna med Gretis i backen hade vi anmält Agnes till skidskola för vad som känns som hundra år sedan.. Hade nästan glömt bort det mitt i all vattkopps-oro så det kändes extra kul nu när vi är här. Agnes var lite nervös men när hon fick veta att hennes grupp heter Snöstjärnorna släppte det och hon åkte glatt iväg med de andra imorse.
 
 
 
Medan hon var iväg och tränade och Axel låg och sov tillbringade jag och Emil tid här, med en Greta som var så sur så klockorna stannade, haha.

 
Det är mycket sånt här när man tränar med en snart 3-årig liten en i backen. Greta ville inte åka knappliften för hon var rädd för lift-killen... Mamma-liften var mycket bättre ;-)
 
När Greta hade haft ett antal utbrott i backen och vi inte orkade med henne nå mer promenerade hon och jag in i stugan för att värma fötterna, spela lite memory och invänta de andra. Efter lunch så spände jag på mig pjäxorna också åkte jag och Agnes tillsammans. Hon ville visa vart de åkt under morgonen och var stolt och glad! Även Greta tinade upp och tränade på i sin lilla backe :-)
 
 
Coola Agnes! Tyckte man såg en utveckling bara efter 1,5 timmes skidskola idag.
 
 
Vi åkte upp och fick lite vacker view. Och vädret var ju bara lovely, om än lite blåsigt.
 
 
Sen åkte vi ner till de andra och fikade varm choklad och vilade fötterna.


Fjällsluften - Ah!
 

 
Sen åkte jag och Agnes med min mamma lite innan Agnes gick till de andra och jag och mamma åkte vidare. Så härligt. Sen blev det After Ski i stugan och en varm och skön bastu. Det här med fjällslivet är ju för härligt ;-)
 
Ikväll har vi styrt middag för herrskapet, Emil gjorde sin goda risotto och sen var det sällskapsspel innan vi kastade in handduken och gick ner och la barnen. Så mysigt att ligga mellan tjejerna och läsa god natt-saga. <3 Imorgon väntar mer skidskola och efter lunch ska mamma passa Axel så vi kan åka upp lite mer. Ser fram emot det!
 
Nej, nu ska vi krypa ner bredvid en gosig bebis och göra natt. Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar