söndag 12 februari 2017

Axels dopdag - 11 februari 2017

Igår var det dags för vår lilla son att döpas.
 
 
Axel Love Oscar
 
Älskade lilla fina.
 
I samma dopklänning som dina systrar, din mamma, moster, mormor och mormors mor döpts i.
 
Det blev en fin ceremoni.
Psalmerna Tryggare kan ingen vara och Du vet väl om att du är Värdefull.
Också sjöng Anna Utan dina andetag precis som hon gjort på dina systrars dop. Och även Vart du än går. Medan vi fick snusa på ditt lilla huvud och kände den stora, stora tacksamheten över att vi fått äran att ta hand om dig och ha dig hos oss.

 
Agnes hällde upp dopvattnet, med "tungan rätt i mun" och fick sedan high five:a med sina kompisar och en stor kram av lillsyrran - hon var mäkta stolt över sig själv vill jag lova. Och Axel chockade med att vara alldeles nöjd hos prästen och när de gick runt och hälsade på alla.
 
 
Efter dopet var det dags för fika. Jag och Emil har gjort tårtor för brinnande livet i veckan. Medan vi haft tät telefonkontakt med vår tårt-master och vän Therese som bidragit med expertis via telefon samt massa verktyg ;-) Vi blev väldigt nöjda med resultatet men är även väldigt nöjda med att det dröjer ett tag till nästa tårta, hehe.
 

Dopet hölls i Mariakepellet och fikat i lokalen med namnet Mariatorget, som är i samma byggnad som kapellet. Alldeles nyrenoverat och med så fina fönster med fantastiskt ljusinsläpp.
 

Axel svidade om och hälsade på sina gäster innan han tog en lur i vagnen.
 


Greta var nöjd då hon fick sitta mellan sina kompisar, Thea och Signe, och fika. :-) Små-tanterna som följs åt sedan de var små minisar. Nu går de på förskola tillsammans och har egna små diskussioner, väldigt gulligt.
 



Och stortjejstrion som snart börjar förskoleklass - Tänk vad tiden går.

 
Ett lass kusiner och gudmor, tillika faster, Tina. Axel fick samma gudföräldrar som Agnes och Greta, vilket är Emils syskon Tina och Robert och min syster Sara.
 
 
Lite pennor, papper och duplo och alla barnen verkade ha det kul. Så härligt att se dem tillsammans <3
 
 
Axels fantastiska presentbord. 
 
Man blev alldeles glad av alla fina paket och fina kort med små hälsningar till Axel. Vi prioriterade att umgås med vänner och bekanta den korta tid man hade på sig, och öppnade därför paketen hemma i lugn och ro efter tillställningen. Tycker själv det är väldigt kul när folk öppnar på plats men vi hann verkligen inte med!



Axel vaknade lagom till att folk började droppa av och vandrade då runt med Sara ett tag, glad som en sol.
 
Sen var det städdags och vi fick fantastisk hjälp av våra familjer, TUSEN TACK! Medan gam´-momma Kerstin satt och pusslade med barnen race:ade vi andra ihop allt med ett himla team-work. Så tacksamt för oss som i ärlighetens namn var rätt slutkörda efter alla förberedelser.
 
Precis som tidigare är man rörd och tacksam efteråt, samtidigt som man känner ett lättnad över att det är gjort, och blev lyckat. Vårt sista dop.
 
 
Eftersom vi inte öppnade paketen på plats fotade jag av och visar här istället (med lite hjälp av en fem-årig tavelhållare;). Så otroligt fina doppresenter.
 
Tack alla ni som kom och förgyllde Axels dopdag, tack till familjen för hjälp före och efter, bakhjälp och barnvakt. <3 Vi är lyckligt lottade, konstaterar vi återigen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar