måndag 14 maj 2012

Helg med många ljusglimtar ♥

Underbar helg - kärlek, familj, sol & fina miljöer har gällt hos oss denna fina maj-helg.


Hej hopp måndag!

Startade denna helt praktikfria vecka (första på 15 veckor - så skönt!) med en härlig PW med Felica. Vi har sådan träningsvärk att vi kände oss som två små stela tanter, så någon hårdare träning var det inte tal om. I helgen har jag dock varit duktig och tränat både lördag och söndag. Förutom att träna i helgen så har vi umgåtts mycket med Leif och Anette som varit nere. I fredags så kom dom hit på tacos och hockey, Agnes var lyrisk över att ha farmor och farfar på besök och sprang runt och klappade händerna tills sent på kvällen.

Lördagen startade i lugnets tecken innan vi åkte till Sickla och lämnade över Agnes till sin farmor och farfar medan jag och Emil hand i hand spatserade in på SF för att gå på bio. Hihi, så mysigt att bara vara vi. Har inte hänt sedan Agnes föddes och vi var helt fnissiga och tyckte att vi hade glömt något hela tiden! Efteråt mötte vi upp dem igen också åkte vi alla in till Odenplan för att äta middag på BankOMat, jättegod mat och Agnes agerade dörrvakt och vinkade glatt till alla som lämnade restaurangen.

På söndagen var planen att packa Leif och Anettes bil med våra flyttkartonger men när vi vaknade upp till strålande sol så packade vi in oss själva istället och åkte till Djurgården (fast det var efter mitt och F´s jogging- och yogapass, så himla lyxigt för mig att få min egna lilla yogainstruktör!) Vid Rosendals trädgård blev vi mottagna av två gigantiska och vackra hästar som vi fick hälsa på.

Agnes var lite försiktig och vågade in riktigt klappa, det gjorde inte Agnes mamma heller egentligen men efter att ha samlat lite mod så klappade jag den mjuka mulen. Vilka mäktiga djur hästar är, så fina och respektingivande!

Efter att ha hälsat på hästarna så spanade vi på alla hundar som också hade åkt dit ut dagen till ära. Vi gick in på den lilla gårdsbutiken och hade inte jag och Emil varit lite strikta med kosten nu så hade jag handlat upp hela butiken. Massor av hembakat bröd som såg sådär grovt och underbart gott ut med nötter och frön, rabarbermarmelader, eller kanske blåbär och vit choklad-marmelad? Hihi, ja det fanns en massa som lät gott och som var sådär fint förpackat. Utomhus var det fina blommor planterade och efter att vi ätit en macka på uteserveringen så satte vi oss istället på en bänk i äppelträdgården där det växte massor av gamla knotiga äppelträd och man nästan trodde att man var i Nangiala. Så fint.

Agnes tyckte det var superkul och traskade runt bland äppelträden och tittade på allt runt omkring.
Vackraste äppelblomsknopparna gjorde såklart att det kliade lite i kamerafingrarna och man var tvungen att bränna av ett par blom-kort. Tror vi kanske måste ta en sväng dit snart igen när alla äppelträd blommar :)
Krama träd! ;) 
Har alltid tyckt att det är något speciellt med blommor på träd. Jag är nog allt en liten naturjunkie, seciellt på våren! ;)
Agnes klappade ett stenfår så fint. Hon är så gó när hon klappar sådär fint som bara hon kan :)

Folket satt på picknickfiltar eller bänkar och läste böcker, åt glass, pratade och hade det trevligt. Så himla fint ställe. Vi hittade en bänk där vi slog oss ner och drack kaffe ur våran lilla termos och njöt av solen. Agnes fick sitta i vagnen och äta banan, numera är det nästan så man måste sätta henne och spänna fast henne för att hon ska komma ihåg att det kan ju vara lite trevligt att vila lite och äta och dricka. Det är så mycket att upptäcka överallt!

 

Efter några minuters vila var det dock dags att ge sig ut på äventyr igen tyckte Agnes. Och jag hakade på för att försöka ta några fina bilder, som sagt är det inte det lättaste längre när lilla virvelvinden tultar fram. Men några fina tycker jag allt att jag fick till, vår vackra flicka!

 
Sen blev hon lite blyg för några som satt på en filt och vinkade glatt till henne 
Och vad gör man när man är blyg?

JO! Man intar position:
Och reser sig inte förrän mamma eller pappa reser upp henne och håller henne i handen. ♥ Lilla underbara skrutt!

Sen var det dags att bege sig hemåt för att packa in de där nedrans flyttkartongerna. Tack snälla L och A som hjälpte till att packa och köra upp dem. Har kommit en bra bit påväg vad gäller flytten redan nu. Förmodligen går det riktiga flyttlasset om prick en månad från idag. Kvällen avslutades sen med utflykt, picknick och grillfest med fina vänner, men bilderna jag tog då ligger redan här på bloggen :-)

Hejdå fina äppelträdgård, hoppas vi ses snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar