tisdag 1 maj 2012

Valborgsmässoafton 2012

God morgon första maj! Vilken fantastisk Valborg hade vi igår. Kärlek, familj och vänner  Toppat med sol, värme, otroligt god mat och dryck.

Dagen började med att vi efter min skola mötte upp Therese och Mattias igen, strosade ut till Djurgården och gick in på Skansen där vi spanade på träd, buskar, blommor, stängsel, djur, radiostyrda bilar och tittade in på "barnens skansen". Agnes hade nog faktiskt haft precis lika kul även om det inte var några djur i hagarna - fanns ju en massa annat kul att titta på! ;-) Och något annat kul var såklart att gå, gå och gå, men efter en rejäl vurpa dagen innan (med skrapad näsa som resultat) så var mamman och pappan hennes lite reserverade för att låta henne springa fritt i asfaltsbackar med andra springande barn. Detta fann sig Agnes hyfsat i, så länge mamma och pappa gick dit hon ville. Och vi konstaterar ännu en gång sedan hon började gå att de stillasittande dagarna är över! ;-)

Agnes spanar in nåt
"DÄH! Dit vill jag gå!"
NU *högfärdsminen*
Tittade på "nallarna". Som var helt galna, en klättrade högst upp i ett stort träd på vajiga grenar och här på bilden lekte de med hinken. Agnes tyckte det var spännande och pekade och "däh:ade" mycket men sen ville hon springa in i grottorna vid björnarna istället. Väldigt roligt när några storbarn sprang runt och skrek, Agnes försökte göra detsamma men det märkte inte riktigt de stora barnen 

Sen anslöt sig även Daniel och Emelie, och vi strosade vidare innan det vankades lunch. Mmm, vad gott det är med hamburgare i det fria, hihi! Agnes hade där perfekt timing och somnade precis när maten var klar. Men dessförinnan gjorde vi något som skulle kunna klassificeras som dagens höjdpunkt - klättra ut och in i en gammal telefonkiosk. Hehe.


Fina Emelie och Therese posar.
Ytterligare en som poosade. Shit vilka tama ekorrar det var som skuttade ut och in i de andra djurens inhängnader. Åt till och med ur handen på någon...
Själv hade jag jätteroligt i  en gammal telefonkiosk!
Eller OK, vet en som tyckte det var ännu roligare ;-)
Hamburgare och vin i solen :-D

Efter Skansen åkte vi till Humlegården där vi picknickade i kvällssolen. Jättemysigt, MEN.... (a la Tony Irwing i Let´s dance)... det är fasen inte bekvämt att sitta hoptryckt på en filt, hehe. Perfekt för Agnes dock som kunde gå runt fritt och spana på saker och så illa hade inte vi stora det heller ;-) Johanna och Simon kom också efter ett tag och sen åkte vi och mötte upp Erika för att sedan fara vidare mot Hemma hos Kaj där vi bokat bord för tapas-middag.

Hela underbara gänget!
Agnes såg ut som en liten fotbollsspelare eller nåt med bärs och kepa :-D
När hon inte tuggade på en ölburk spatserade hon runt och plockade kapsyler, åt äpple eller pillade på något annat (typ allt hon inte fick ha, hehe). 
Johanna....
... och Simon, anslöt sig.
Fina Emelie och Daniel
Fröken Skrapnos. Såg ut som ketchup runt näsan på lilla stackaren!
Min fina!
Några bilder från en mysig middag på Hemma hos Kaj. Väldigt mysigt ställe MEN personalen är fasen inte rolig där alltså, synd... för hade dom varit normala så hade det varit full pott på det stället för maten är grym och det är ju så fint där. Hur som helst så hade vi en superkväll, och Agnes höll ut länge innan hon somnade i vagnen och vi flyttade vidare till några soffor och avslutade kvällen med en liten drink.

Tack fina vänner för en grym dag! Så roligt att vara med er och ni är så fina och goa mot Agnes (och oss, haha). Ser fram emot att kunna göra sånt här oftare! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar